Leonardo DiCaprio, specialist în donaţii caritabile. Actorul a strâns peste 25 de milioane de dolari

De: Cătălina Matei / 25.07.2014, 09:02
Leonardo DiCaprio, specialist în donaţii caritabile. Actorul a strâns peste 25 de milioane de dolari
În cadrul unei gale caritabile care s-a desfăşurat miercuri seară la Saint-Tropez, actorul american a strâns peste 25 de milioane de dolari pentru fundaţia sa care militează pentru conservarea naturii şi a ultimelor situri sălbatice de pe planetă.

Potrivit unui comunicat publicat de fundaţia actorului miercuri seară, Leonardo DiCaprio a deschis acea gală cu un discurs care a semănat cu un semnal de alarmă: „Nu au existat niciodată, de pe vremea dinozaurilor, atât de multe specii de plante şi animale care dispar atât de repede ca acum”.

„Trebuie să depunem eforturi pentru a proteja biodiversitatea”, a adăugat Leonardo DiCaprio, în faţa celor 500 de invitaţi reuniţi într-un domeniu viticol din apropiere de Saint-Tropez, o destinaţie estivală frecventată de numeroase vedete internaţionale.

Foto: Splash News

Conform Mediafax, actorul a deschis licitaţia punând în vânzare propria sa motocicletă Harley Davidson, semnată de Martin Scorsese şi Robert De Niro. Două roluri de figuraţie într-unul dintre următoarele filme ale actorului au fost vândute la licitaţie cu 2,4 milioane de dolari.

De asemenea, rockerul irlandez Bono, care a interpretat în timpul galei un duet cu Julian Lennon, fiul lui John Lennon, a scos la licitaţie o chitară personală, care a fost vândută cu 1 milion de dolari.

O sculptură de Damien Hirst a fost cumpărată de miliardarul Len Blavatnik cu peste 6 milioane de dolari. Un desen de Pablo Picasso a intrat în colecţia magnatului sud-african Patrice Motsepe contra sumei de 1 milion de dolari.

Marion Cotillard, Jared Leto, Selena Gomez, Cara Delevingne, Petra Nemcova, Robin Thicke şi Joan Collins s-au aflat printre vedetele care au plătit între 7.500 şi 130.000 de dolari pentru participa la acest eveniment.