Lili Sandu: “Îmi place să mă îndrăgostesc!”

Apropo.ro / 07.10.2014, 16:44
Lili Sandu: “Îmi place să mă îndrăgostesc!”
Lili Sandu şi ApropoTV.Ro s-au întâlnit imediat după ce artista a revenit în ţară. Fire dezinvoltă şi optimistă, Lili a vorbit deschis despre viaţa ei în America şi ne-a dezvăluit că are o relaţie.
Foto: Facebook
 
 
Cum este viaţa în America? 
 
America este total diferită de ce am trăit aici. Nu vreau să fiu ipocrită şi să spun că e la fel, lucrurile merg la fel şi în România. Într-adevăr avem nişte profesori şi nişte actori extraordinari de bun, foarte talentaţi, dar din cauza nivelului competiţiei, în Los Angeles se pune foarte mult preţ pe  actorie, televiziune, sitcom, teatru, film de lung metraj, ei încearcă să le departajeze foarte bine. Şi asta a fost un vis de-al meu de a  ajunge în Los Angeles şi a studia la o şcoală de actorie! S-a întâmplat acum 4 ani. Am urmat foarte multe cursuri pentru că eu cred că tehnica unui actor trebuie să ţi-o însuşeşti şi să vezi ce te prinde pe tine cel mai bine. Şi atunci am încercat diferite studiouri de actorie. M-am oprit la Ivana Chubbuck. A fost o tehnică care mie mi-a plăcut foarte mult şi mi s-a părut că mă pune pe mine în valoare şi modul meu de  a învăţa, după care am studiat cu Howard Fine, a fost mai mult spre teatru, dramă. Acum sunt la un studio care se numeşte Lesly Kahn Studio, e mai mult spre comedie. 
 
 
Ai avut ocazia să lucrezi cu actori cunoscuţi? Pe cine ai întâlnit? 
 
Am întâlnit foarte mulţi actori, e normal, îi întâlneşti şi la Starbucks. Tom Cruise, Ryan Gosling, Jessica Alba, Eva Mendez. Pe Eva Mendez chiar am întâlnit-o într-un work shop, la un seminar de actorie cu  Larry Moss, este un celebru regizor în America dar şi profesor foarte bun  dar trebuie să spun că sunt nişte oameni atât de naturali şi atât de normali. În general, noi actorii suntem nebuni, şi ei sunt nebuni, dar în momentul în care socializează cu alţi oameni sunt atât de simpli, încât mie una nu mi-a venit să cred! Mi-au lăsat o impresie foarte plăcută! Şi Keanu Reeves a venit la un workshop la un studio de actorie unde  a vorbit puţin despre cariera lui! A fost frumos şi este în continuare! Şi Keanu Reeves şi tot ce mi se întâmplă în America! 
 
 
De cât timp ai plecat în America?
 
Am plecat în America de 4 ani, direct la Los Angeles. Nu aveam pe nimeni acolo şi am plecat gândindu-mă că voi sta o lună de zile. Am sfârşit vacanţa mea prin a sta 5 luni, după care m-am întors în ţară, mi-am luat nişte avocaţi în L.A., am luat viza pentru actori şi de atunci sunt acolo. 
 
 
Foto: PR Antena 1
 
 
Ai avut ocazia să şi joci acolo prin diverse producţii!
 
Există chiar un motor de căutare al actorilor care se numeşte imdb, am avut 2 filme de lung-metraj, un short movie. Am făcut destul de multe reclame, ceea ce nu s-a întâmplat în România, a fost ceva foarte nou pentru mine şi m-a surprins faptul să aflu că orice actor care e la început în America pentru a se susţine acolo şi a câştiga nişte bani destui de frumoşi, are un agent special pentru reclame şi atunci am făcut destul de multe reclame!
 
 
Să înţelegem că tu câştigi bine în America?
 
Nu mă plâng! Doar că America pentru mine a însemnat, în afara faptului că studiez  actorie şi mă simt bine sufleteşte acolo, foarte multă linişte. M-a învăţat într-un fel să gestionez foarte bine banii, ceea ce nu prea se întâmplă în România, pentru că acolo dacă ai un vis şi o pasiune atât de puternice, restul nu mai contează, toate trec  pe planul doi şi asta s-a întâmplat şi cu mine. În primul rând, în afară de bunurile materiale, cred că starea mea psihică şi spiritual vorbind este ceea ce mă împlineşte  foarte mult, trăind acolo, În momentul ăsta! Trebuie să spun, recunosc, de fiecare dată când mă întorc acasă, pentru simplul fapt că m-am născut în România, trăiesc o energie, mă leagă ceva aparte de ţară, chiar dacă în America este o viaţă absolut superbă, aici, la mama, e ceva legat de suflet!
 
 
Când te întorci în America, ai ceva stabilit acolo? Urmează să joci în alte filme?
 
Da, chiar înainte să vin în ţară, mă sunase agenta mea. Mi-au spus că voi avea două castinguri pentru două filme de lung-metraj. Sunt foarte multe castinguri dar şansa este una la un milion.
Noi avem agenţi! Lucru care nu se întâmplă în România. Mi-aş dori să se întâmple, aş dori să fiu implicată în lucrul acesta, aş dori să  existe manageri sau agenţi pentru actori, să nu mai fim noi nevoiţi să ne dăm telefoane, să vorbim cu regizorii… E o modalitate care ar pune actorul în valoare şi sper că asta să se întâmple cât de curând în România.
 
 
Ai prieteni români în America? Ce faci acolo? Cum arată o zi de-a ta în America? Unde îţi place să te distrezi?
 
Am prieteni şi români şi americani. În timpul liber ne uităm la filme. Am o viaţă destul de liniştită în America, nu există cluburi în care eu să  ies. În weekend îmi place foarte mult să mă relaxez la ocean, este poate unul dintre motivele importante care m-au făcut să rămân în Los Angeles, este foarte aproape, de câte ori am ocazia îmi place să merg să mă relaxez la ocean, fac meditaţie, îmi citesc şi pregătesc lecţiile pentru studio. Sunt foarte multe evenimente, sunt premiere de film, sunt “ covoarele roşii” cum le zic eu. 
 
 
Te gândeşti să te mai reîntorci în ţară sau vrei să te stabileşti definitiv în America?
 
Nu ştiu ce să-ţi răspund la întrebarea asta. Pentru că dacă până acum câţiva ani îmi plănuiam pas cu pas ceea ce se va întâmpla cu viaţa mea, cum mi-aş dori să fie…  acum ” just let it go”! Nu ştiu. Sunt fericită, încerc să trăiesc cât pot de mult prezentul şi  dacă voi fi nevoită să mă întorc aici o voi face cu mare drag! Oricum eu sunt aici, parţial… Dacă va trebui să rămân acolo, va fi ok! Să vedem ce îmi rezervă viitorul!

Ai renunţat la muzică?

 
Mi-e foarte dor să cânt! În America a fost destul de dificil să încerc şi muzica. Fiind în zodia Gemenilor, noi începem lucruri multe dar nu le sfârşim niciodată. Şi am spus că dacă pornesc pe drumul ăsta să mă dedic 100%. Cu muzica am lăsat-o pe planul doi, dar îmi este dor. Vreau să stau în studio, vreau să compun, vreau să cânt. Sper, cât stau în ţară, în perioada asta să mi se îndeplinească şi dorinţa asta.
 
 
Foto: Facebook
 
 
În ţara ai jucat în telenovele. Ai mai primit astfel de propuneri în perioada în care ai fost plecată din ţară? Ţi-e dor să joci în filme la noi?
  
Îmi este dor să joc alături de actorii noştri de aici, îmi este dor de toată experienţa aia, îmi este dor de cameră, îmi este dor.. .De ceea ce nu mi-e dor sunt orele infernale, 12 ore de filmare în fiecare zi, un program infernal. În alte părţi e mai diferit, nu se lucrează 12 ore pentru că e pus în contract, maxim 6 ore cu prelungire spre 8, dacă sunt 12 ore… Am primit destul de multe oferte dar în diferite producţii de televiziune. Mi-a fost foarte  greu să le accept pentru că ar fi trebuit să rămân în ţara pe o perioadă destul de lungă. Asta  a fost acum un an şi eu eram la şcoală zi de zi. Acum deja fiind în studioul de actorie am un program mult mai lejer şi există “pilot season“ în America, asta ar fi de la sfârşitul lui decembrie până prin aprilie, când trebuie să fiu acolo, în rest pot să vin în România şi să iau parte la diferite proiecte aici.
 
 
Ce faci când termini aceste cursuri de actorie? Începi altele să te perfecţionezi?
 
Aşa m-am întrebat şi eu când am ajuns acolo. Fac o şcoală care va dura un an, doi, trei maxim, după care gata, nu? Sunt un actor profesionist! Greşit! Pentru un actor nu există pauză. Am învăţat trei  ani, ştiu ce să fac şi gata, intru în pâine. Nu, tot timpul trebuie să înveţi lucruri noi. Sunt momente ale vieţii tale care te schimbă ca şi om, iar atunci, natural şi automat te schimbă ca şi actor. O parte din experienţa ta pe care o capeţi zi de zi trebuie să o foloseşti şi în experienţa de  a juca un personaj. Nu ştiu cât va dura, depinde de ofertele şi de castingurile pe care le voi lua în continuare. Cum ţi-am zis, sunt foarte realistă, ştiu că sunt un peşte mic într-un ocean destul de mare, dar tocmai competiţia asta mă ambiţionează mult mai mult decât dacă aş fi stat aici poate, nu ştiu.
 
 
Ai vreun anume rol pe care ţi-ai dori să-l joci? Îţi plac mai mult personajele pozitive, negative?
 
Îmi place să joc un personaj care e uşor nebun, îmi plac personajele care mă fac să mă transform atât fizic cât şi mental, dar îmi plac şi comediile romantice. Chiar m-aş vedea într-o comedie romantică!
 
Cât stai în ţară?
 
Nu ştiu cât stau, am venit s-o văd pe mama, să-mi văd căţeii, să-mi văd familia, ultima dată când am venit a fost acum 9 luni. Depinde şi de proiecte, nu mi-am programat, nici n-am biletul de întoarcere.
 
Cum e Lili Sandu când iubeşte? 
 
Mie îmi place să mă îndrăgostesc, ador sentimentul ăla de  a fi îndrăgostit. Dacă avem ocazia să ne îndrăgostim, trebuie să ne îndrăgostim şi  să iubim pentru că asta e cel mai frumos sentiment. Să iubeşti! Că îţi iubeşti familia, că îţi iubeşti bărbatul, că iubeşti ceea ce faci…Sunt fericită în momentul ăsta, din punctul ăsta de vedere. Nu ştim ce o să fie!
 
Adică nu eşti singură în America, nu? 
 
Ar fi fost absurd să fiu singură! Înseamnă că aş fi avut eu o problemă.  Sunt destul de liniştită din punctul de vedere al unei vieţi personale. Nu pot să spun în momentul ăsta că e ceva extrem de serios. Lăsăm lucrurile să curgă de la sine!
 
 
Foto: Facebook
 
 
Care este actorul tău preferat şi de ce?
 
Actorul meu preferat din toate timpurile este şi va rămâne Al Pacino. Este un actor extraordinar. Din noua generaţie îmi place foarte mult Bradley Cooper şi bineînţeles Tom Hanks. Este favoritul meu din toate timpurile. Ultimele filme au fost extraordinare, este un om care îşi creează personajul şi intră în pielea personajului incredibil de original şi natural
 
Dar actriţa?
 
Împart actriţele preferate în două categorii, actriţe care joacă extraordiunar de bine, cum ar fi Meryl Streep. Şi atât! Nu pot să bag pe altcineva în categoria ei. Şi actriţe care  îmi plac din punct de vedere fizic, îmi place carisma lor, îmi place sexualitatea lor, felul în care îşi etalează personajul, ar fi Eva Mendez, Catherine Zeta-Jones şi Penelope Cruz.
 
 
Care este filmul  tău preferat?
 
“The English Patient”, “Silver Linings Playbook” – din categoria filmelor mai noi, cu Bradley Cooper. În general încerc să văd cât mai multe filme, nu neapărat americane, ci franţuzeşti, italiene, spaniole.
 
 
Serialul la care te uiţi acolo care este?
 
Toată lumea a inebunit ca să zic aşa cu “Game of Thrones”. Recunosc, nu l-am văzut. Încerc să mă uit la serialele tv, mai mult la comedie, pentru că am şi început un curs de comedie, la şcoala mea de actorie, “The Modern Family”, “Breaking Bad”, “Scandal” mi-au plăcut foarte mult.  Nu intru foarte mult în cele politice sau cu violenţă. Dacă tot mă uit la un film şi urmăresc mai multe episoade, măcar să mă relaxeze în timp ce îl privesc!
 
 
Care este emisiunea ta preferată?
 
Emisiunea preferată acolo, în America? Îţi mărturisesc ceva, nu prea mă uit la televizor acolo, văd filmele online şi nu prea am habar de o emisiune preferată din America. Din ţară, îmi place “Dansez pentru tine”, “X Factor”…
 
 
Dana Popa