Lista locurilor cu WI-FI gratuit din Bucureşti

Apropo.ro / 01.08.2014, 16:00
Lista locurilor cu WI-FI gratuit din Bucureşti
Ce poate fi mai frumos, în acest anotimp, decât să lucrezi cu laptopul în braţe sau să navighezi pe smartphone, la o terasă sau într-un parc? În acest sens, mai multe companii de telefonie mobilă oferă, de câţiva ani încoace, posibilitatea bucureştenilor de a se loga gratuit la reţele cu puncte de acces la internet wireless (Wi-FI)!

Orange România a lansat deja în zona Lipscani, în urmă  cu trei ani, o reţea de acces la internet wireless (WiFi), care acoperă o mare parte din zona Centrului Vechi din Bucureşti, delimitata de străzile Franceza, Lipscani şi Smârdan.

Astfel, orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de reţeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la internet în hotspot-urile Orange Wi-Fi din ţară, timp de 2 ore pe zi, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeşte prin SMS.

Pentru clienţii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator şi parola, ci numai cu ajutorul cartelei SIM a clienţilor.  

În acelaşi an, RCS&RDS (care oferă şi servicii de cablu TV, internet şi telefonie fixă) anunţa că şi abonaţii săi  la serviciile de internet prin fibra optică pot accesa gratuit internetul în zonele unde sunt hotspoturi Wi-FI instalate, inclusiv în Centrul Vechi.

FOTO: treingenialab.com

RCS&RDS a acoperit cu Wi-Fi gratuit zone foarte circulate din România, inclusiv multe staţii de metrou din Capitală, dar şi staţiuni de pe litoral.

Printre oraşele mari din ţară unde au fost instalate hotspot-uri indoor şi outdoor se numără Arad, Timişoara, Iaşi, Piteşti, Braşov, Buzău sau Brăila. În Constanţa, Cluj sau Braşov, dar şi în multe alte oraşe din ţară, există WI-FI chiar şi în mijloacele de transport în comun!

Mai mult, în perioada 1 august – 13 septembrie 2014, Softrans – un nou operator de transport feroviar de călători din România – operează pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa, iar acest tren privat are şi internet gratuit.

Biletele pentru trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic, se pot procura la urcare sau online şi costă
40 de lei, pe ruta Craiova-Bucureşti, şi 80 de lei pentru Bucureşti-Constanţa.

FOTO: tvbrasov.ro

Şi unele garnituri de la Regiotrans (tot o companie feroviară privată) sau CFR Călători oferă pasgerilor WI-FI fără niciun cost.

În ceea ce priveşte staţiile de metrou în care există semnal pentru internetul mobil de la RCS&RDS, acestea sunt: Basarab 1 şi 2, Constantin Brancoveanu, Dristor 1 şi 2, Eroii Revoluţiei, Eroilor, Gara de Nord 1 şi 2, Grozăveşti, Izvor, Lujerului, Mihai Bravu, Obor, Petrache Poenaru, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Piaţa Romană, Piaţa Sudului, Piaţa Unirii 1 şi 2, Piaţa Victoriei 1 şi 2, Politehnica, Ştefan cel Mare, Timpuri Noi, Tineretului, Universitate.

Site-ul succesdublu.ro oferă o listă cu locuri din Bucureşti cu WI-FI gratuit:

    – Turabo Cafe în Piaţa Romană
    – Grand Cafe Galleron, vis-a-vis de restaurantul “La Mama” de la Romană.
    – Newton Restaurant – Bucureşti.
    – Athenee Palace Hilton Hotel, Bucureşti
    – Bucharest Marriott Grand Hotel, Bucureşti
    – Crowne Plaza Hotel, Bucharest
    – Plaza România
    – Bucureşti Mall
    – Aeroportul Henri Coandă
    – Facultatea de Automatică
    – ASE
    – Restaurantele CityGrill şi CityCafe oferă wifi gratuit
    – la Univ. Româno-Americană, în “Lounge”
    – la Dorobanţi la BT Cafe şi la Coffee Shop, fosta Nova Brasilia,
    – la Dorobanţi la BDR Cafe şi la Sofitel în hol,
    – lângă la World Trade Plaza la barul “Lobbs”
    – Hotel Restaurant Picolo Mondo (Victoriei)
    – Hotel Rembrant (Lipscani)
    – Gloria Jeans (Vitan Mall şi Plaza)
    – Hotel EuroHotels
    – barul Fuchsia-Langa magazinul Steaua-Cismigiu
    – AIRBORNE (fastfood-ul şi SSID-ul) în Orhideea
    – Coada calului: Universitate
    – Alsy Cafe
    – Creame cafe
    – SpiceClub pe Victoriei deasupra la Casa de Modă Venus

Compania RCS&RDS asigură acoperire WiFi şi în mall-urile Afi Palace Cotroceni, terasa centrului comercial Băneasa Shopping City şi restaurantele Ancuţa şi Dynasty din Bucureşti Mall (Mall Vitan), restaurantele Hanul cu Tei, Hanul lui Manuc, La Jăratic, La Mitocanu, Malagamba, N.Tonita nr.3, Nişte Domni şi Fiii, Promenada, Casa Mara, Robinhood, Excalibur, The Floor şi pe str. Smârdan nr. 21 – 23.

Internet gratuit există şi în barurile Sarului şi Vintage Pub, la cafenelele DB Caffe, Fire Club, Habana Lounge, Izzy Bar, Logout Cafe, The Gate Cafe sau Unique Bistro, dar acum – în general – cam orice proprietar de terasă, bar, club, restaurant, vilă, pensiune sau hotel care se respectă oferă clienţilor săi acces necondiţionat la internet gratuit. Trebuie doar să întrebi sau să cauţi semnalul pe propriul gadget!

Foto: debanat.ro

Bucureştenii mai pot beneficia de acces gratuit la internet şi în Magazinul Unirea, în zona FunLand de la etajul 4, hipermarket-urile Carrefour Orhideea şi Auchan Titan, în campusuri studenţeşti precum Universitatea Româno-Americană, în „Lounge”, Facultatea de Automatică, Complexul Leu – Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi Academia de Studii Economice, Lacul Tei, Ştrandul Moghioroş, Aeroportul Henri Coandă şi în zona Universităţii.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, puncte de acces wireless au fost montate şi în zonele Roata Mare (care a fost demontată, între timp) şi zona Cariatide – intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, în zona Debarcader din parcul Cişmigiu, în apropierea staţiei de metrou Izvor, la intrarea principală din parcul Floreasca şi în parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) din sectorul 3 al Capitalei.

Începând din această vară, Primăria Sectorului 1 a introdus reţea gratuită de wireless în parcul Kiseleff (zona cuprinsă între Str. Barbu Ştefănescu Delavrancea şi Şos. Kiseleff), Parcul Bazilescu (zona cuprinsă între Teatrul de Vară, Str. Subcetate şi Bd. Bucureştii Noi), Parcul Venus (zona Splaiul Independenţei, lângă Opera Română) şi Regina Maria, potrivit b365.ro.

Vezi pe go4it.ro cum accesezi Digi Wi-Fi, Internetul wireless gratuit de la RCS-RDS!