Logodnica lui George Clooney, numită în comisia ONU

De: Cătălina Matei / 13.08.2014, 09:13
Logodnica lui George Clooney, numită în comisia ONU
Amal Alamuddin, o juristă britanico-libaneză şi viitoarea soţie actorului american George Clooney, a devenit - luni - unul dintre cei trei membri din comisia de anchetă a Consiliului pentru drepturile omului din cadrul ONU, ce analizează încălcarea legislaţiei umanitare în operaţiunile militare din Gaza.

Într-un comunicat difuzat la Geneva, preşedintele Consiliului pentru drepturile omului, gabonezul Baudelaire Ndong Ella, a anunţat numele celor trei membri din această comisie de anchetă: Amal Alamuddin, Doudou Diène (Senegal), fost raportor special ONU, şi William Schabas (Canada), un profesor universitar care predă dreptul internaţional la Londra, informează AFP.

Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani, s-a născut în Liban şi s-a mutat în Marea Britanie cu familia sa, la vârsta de trei ani, în perioada războiului civil din ţara ei natală (1975 – 1990), informează Mediafax.

Foto: Splash News

Revista People a dezvăluit în luna aprilie faptul că Amal Alamuddin s-a logodit cu George Clooney, declanşând o veritabilă efervescenţă mediatică în Liban.

 Jurist internaţional format la Oxford, Amal Alamuddin a lucrat la Curtea Internaţională de Justiţie în 2004 şi a fost consilier al procurorului de la Tribunalul special pentru Liban, precizează acelaşi comunicat.

Totodată, viitoarea doamnă Clooney a fost votată „cea mai sexy avocată din Londra” în 2013. Printre clienţii acesteia s-a numărat şi Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

Potrivit presei internaţionale, Amal Alamuddin şi George Clooney se vor căsători în luna septembrie în Italia.