„Lunetistul american”, favorit la Oscar pentru „Cel mai bun film”

De: Nicoleta Nicolae / 25.01.2015, 13:24
"Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rolul principal, este lungmetrajul preferat de cei mai mulţi americani pentru câştigarea premiului Oscar pentru cel mai bun film, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.

VEZI AICI SYNOPSIS, FOTO & TRAILER

Dacă americanii de rând ar vota peliculele care să câştige premiile Academiei, „Lunetistul american/ American Sniper”, regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rolul principal, ar fi câştigătorul categoriei „cel mai bun film”, potrivit studiului anual despre premiile Oscar realizat de Reuters şi Ipsos.

Lungmetrajul „Lunetistul american/ American Sniper”, inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme, a fost votat de 22% dintre respondenţi drept câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film, dintre cele opt nominalizate anul acesta, potrivit unui sondaj realizat în SUA, în perioada 16 – 23 ianuarie.

De altfel, weekend-ul trecut, filmul s-a clasat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 90,2 milioane de dolari de vineri până duminică.

Mai multe detalii, mediafax.ro