Maia Morgenstern – mama domnitorului Ştefan cel Mare la carnavalul lui Mazăre

Apropo.ro / 16.07.2014, 08:00
Maia Morgenstern - mama domnitorului Ştefan cel Mare la carnavalul lui Mazăre
Radu Mazăre pregăteşte pe 2 august o ediţie incendiară a carnavalului de la Mamaia. Primarul Constanţei îl va interpreta pe Ştefan cel Mare.
Edilul spune că ediţia carnavalului de la Mamaia în care el va juca rolul domnitorului  va fi una spectaculoasă, bazată pe istorie, dar şi pe legende. 
 
Foto: Mediafax Foto
 
Potrivit Mediafax, actriţa Maia Morgenstern şi-a dat acordul pentru a fi mama lui Ştefan cel Mare, fiind posibil ca Sofia Vicoveanca să fie Vrâncioaia.
 
După ce a purtat diverse costume la ediţiile anterioare ale carnavalului, fiind pe rând spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul, Radu Mazăre vrea să intre în pielea lui Ştefan cel Mare. La prima ediţie a carnavalului din Mamaia din acest an, care a avut loc la începutul lunii iulie, primarul Constanţei a fost costumat în Cezar.
 
Foto:Mediafax Foto
 
“Am lucrat ieri la scenariul pentru Ştefan cel Mare, va fi extraordinar de spectaculos, o să avem câteva momente…O să le vedeţi, de fapt, de ce să vi le povestesc de acum, cu bătălia de la Podul Înalt. Vor fi lupte pe scenă, o să avem cascadori, o să avem celebra poezie în care Ştefan se întoarce bătut, «pe o stâncă neagră, într-un vechi castel», îl aşteaptă mama lui care îi dă viteză, îl trimite înapoi la luptă”, a declarat Radu Mazăre.
 
Foto: Mediafax Foto
 
“Am discutat şi am agreat de principiu, nu am perfectat încă definitiv, dar urmează să semnăm contractul cu Maia Morgenstern, care va fi mama lui Ştefan cel Mare. Sigur că pentru asta o să facem şi noi aşa un lucru bun, de fapt e de suflet o să ajutăm la repararea Teatrului de Stat Evreiesc. (…) În principiu s-a aratăt încântată să participe la acest proiect. Ea va fi mama lui Ştefan cel Mare, cea care mă trimite înapoi la luptă. (…) Şi acum suntem în discuţii să vedem cine o să fie Vrâncioaia. Va fi cineva care va fi în pur stil moldovenesc şi care va şi cânta”, a mai spus pentru Mediafax  primarul Constanţei.