Marin Moraru, Bebe Cotimanis şi Elvira Deatcu predau la “Tv & Film Academy by Ruxandra Ion”.

De: Nicoleta Nicolae / 17.01.2014, 07:00
Marin Moraru, Bebe Cotimanis şi Elvira Deatcu predau la “Tv & Film Academy by Ruxandra Ion”.
Cei trei mari actori ai scenei româneşti alătură academiei de talente deschisă de Ruxandra Ion la Bucureşti, “Tv & Film Academy by Ruxandra Ion”.

Astfel, cei care vor urma cursurile de Producţie si Regie ale “Tv & Film Academy by Ruxandra Ion”, împreună cu cursanţii de la actorie, vor avea şansa unică de a lucra, în cadrul orelor de curs, alături de marii actori ai cinematografiei şi teatrului românesc! Pe lângă Marin Moraru, Bebe Cotimanis şi Elvira Deatcu cursanţii de la Producţie şi Regie vor lucra nu numai cu colegii lor de la Actorie, ci şi cu mari actori consacraţi, printre care: Carmen Tănase, Bogdan Albulescu, Marian Râlea, Adela Popescu şi Ioana Blaj.

Conceput şi dezvoltat pe baza unei metodologii moderne şi performante, cursul de Producţie şi Regie al TV & Film Academy by Ruxandra Ion va fi implementat printr-un plan de învăţare şi aprofundare bazat atât pe teorie, dar mai ales pe practică. Cursul de Regie va cuprinde noţiuni teoretice fundamentale despre “ce înseamnă să fii regizor de film şi televiziune”, apropierea de poveste (scenariu film/serial tv), unde, pe lângă partea teoretică, se va face şi practică aplicată pe poveşti cinematografice. De asemenea, cursurile vor include şi elemente despre cum se pot găsi şi cum te poţi apropia de povestea pe care vrei să o transpui în imagini, cum să lucrezi cu actorul, încă de la faza de casting (ore la care vor participa şi cursanţii de la actorie), noţiuni despre pitch si importanţa acestuia.

Pentru Producţie, cursanţii vor înţelege rolul producătorului, de unde vin poveştile, modalităţi de finanţare pentru un film/serial, ce se întâmplă în pre-producţie, prima zi de filmare şi cum stai în program pentru a termina în timp util, dar şi ce se întâmplă în post-producţie.

Profesorii şi trainerii academiei îi vor instrui pe cursanţi, în orele comune concepute pentru cei de la Actorie şi Producţie şi Regie, în tehnicile de lucru cu actorul, de la faza de casting, până la stadiul de “Motor şi acţiune!”. Nu se va omite nici partea de construcţie de scenarii, cel mai important detaliu în construirea poveştii.

 “TV & Film Academy by Ruxandra Ion” le va pune la dispoziţie cursanţilor si o vizită într-un platou de filmare, pentru ca aceştia să poată avea un contact direct, lucru absolut obligatoriu pentru cei ce-şi doresc să profeseze şi să se perfecţioneze în arta miraculoasă a filmului şi televiziunii. La încheierea primului modul, fiecare cursant va realiza un short movie sau un videoclip. Cele mai bune vor fi înscrise în festivalurile indie de profil!

De luni, 20 ianuarie, până miercuri, 22 ianuarie, TV & Film Academy by Ruxandra Ion va acorda un discount de 50% persoanelor cu vîrsta între 18- 29 ani care îşi doresc să participle la cursurile de Producţie, Regie, Scenaristică şi care vin să se înscrie la sediul din str. Căderea Bastiliei nr. 41. Pentru detalii suplimentare: www.academytv.ro