Medeea Marinescu – “Sacrificiile pentru frumuseţe dau dependenţă”

De: Nicoleta Nicolae / 14.05.2011, 07:00
Medeea Marinescu - “Sacrificiile pentru frumuseţe dau dependenţă”
De când a devenit mămică, Medeea recunoaşte că are mai puţin timp de risipit pentru ea decât înainte, dar se declară mai fericită ca oricând. Pentru a se menţine în formă şi pentru a avea un look de invidiat atât pe scenă cât şi în viaţa de zi cu zi, actriţa apelează cu încredere la micile trucuri de înfrumuseţare “moştenite” de la mama ei.


– Spune-mi trei reguli obligatorii pentru frumuseţe!
Să fii echilibrat, în armonie cu tine; o alimentaţie echilibrată, fără excese; o minimă atenţie cosmetică.

– Eşti dependentă de un produs cosmetic anume?
Da. Carmexul, care îmi asigură hidratarea buzelor, şi o cremă de faţă cu acid hialuronic.

– Ce nu ai face niciodată pentru frumuseţe?
Mai multe: nu m-aş înfometa, nu mi-aş pune silicoane, nici lentile de contact, nici măcar gene false… şi aceste „sacrificii” dau dependenţă. Şi cred, că pe undeva ascund şi o oarecare neîncredere. Balzac spunea că ” adevărata frumuseţe este aceea atinsă un pic de imperfecţiune”.

– Crezi că un bărbat poate fi cucerit doar de frumuseţea fizică a unei femei?
Din păcate, da. Din fericire, eu nu am avut parte de o astfel de întâlnire.

– Ce produse cosmetice foloseşti?
În primul rând cremele de faţă, baze pentru fondul de ten, creme hidratante de zi, creme de noapte, creme de ochi. Oricât aş fi de oboistă, nu uit niciodată să mă demachiez şi să urmez acest mic ” ritual” cosmetic. Folosesc creme de corp şi mâini alternându-le cu uleiurile de corp pentru copii.

– Ai „moştenit” vreun truc de frumuseţe de la mama ta?
Mama mea este machieuză. Când eram mică şi mergeam la filmări cu ai mei, atunci când nu eram cu tata la aparatul de filmat, adoram să o văd pe mama mea cum machiază. E o artă minunată pe care nu mulţi o înţeleg. Am învăţat nişte trucuri de machiaj. În general, cum să faci machiajul să îşi atingă scopul (acela de a te înfrumuseţa) fără să fie evident. Să folosesc mereu o bază înainte de a aplica fonul de ten, care e bine să aibă transparenţă, ca şi fardul de pleoape sau rujul.

– Crezi că frumuseţea se învaţă, se dobândeşte sau o poţi cumpăra?
Frumuseţea există sau nu există. De noi ţine doar talentul de a o rafina.

– Cine este idolul tău în materie de frumuseţe?
Nu am idoli în materie de frumuseţe. Dar pe principiul citat mai devreme din Balzac, aş numi-o pe Kate Blanchet, Susan Sarandon. Mi se pare un chip foarte interesant şi cel al lui Liv Tyler. Dar aş mai adăuga ceva, o frumuseţe nedublată de o personalitate puternică mă lasă rece, o uit.

– Crezi că femeile frumoase au mai mult succes?
Cred că frumuseţea este un ingredient necesar şi binevenit. Şi ea poate fi un atuu, dar mai depinde şi de ce e dublată ea. Pâna la urmă, asta face diferenţa.

– Cum te descurci în postura de mămică?
E o ” meserie” pe care o descopăr în fiecare zi, pe care încerc să o învăţ. Nu e uşor, dar îmi place. Sunt mai fericită.

– Când te mai vedem pe marile ecrane din România?
În primul rând am o mare bucurie să pot călători cu spectacolul „Străini în noapte”, pe care îl joc alături de Florin Piersic. Jucăm în toate colţurile ţării, şi peste hotare (am avut deja două reprezentaţii la Londra), iar reacţia publicului de pretutindeni îmi dă nu numai satisfacţii, dar şi certitudinea că lumea mai are nevoie de teatru. Vom continua să îl jucăm, avem un program destul de încărcat şi, sigur, aştept că ultimul meu film, de care sunt foarte mândră, comedia „Donnant Donnant”, să ajungă şi pe ecranele din România. Joc sub aceeaşi baghetă a regizoarei filmului „Je vous trouve tres beau”, Isabelle Mergault, devenită una din cele mai prolifice şi controversate figuri ale cinemaului francez, şi alături de un mare actor, pe care îl ador, e vorba de Daniel Auteuil. Filmul e o comedie care, zic eu, va prinde la publicul românesc.