Megadeth a renunțat la David Ellefson, din cauza unui scandal sexual

De: Loredana Toma / 25.05.2021, 12:39
Megadeth a renunțat la David Ellefson, din cauza unui scandal sexual

Trupa Megadeth s-a despărțit de basistul David Ellefson, în urma unor acuzații de comportament sexual nepotrivit față de o minoră aduse acestuia. Totul a pornit de la o serie de mesaje și clipuri neadecvate apărute în mediul online.

Ellefson a negat acuzațiile pe contul lui de Instagram, spunând că mesajele respective “sunt doar părți ale unei interacțiuni private între adulți, care au fost scoase din context și manipulate pentru a-i strica reputația, cariera și familia”, potrivit Variety. De altfel, el a publicat capturi de ecran ce conțin conversații în care femeia din clipurile respective spune că nu este minoră și că „și-a dat consimțământul de adult… Până la urmă, totul a fost consensual și online”, a scris acesta.

Dave Mustaine a dat asigurări, încă de la începutul scandalului, că situația nu va fi trecută cu vederea

„Vă informăm că David Ellefson, oficial, nu mai face parte din trupa Megadeth. Nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință, însă, chiar dacă nu cunoaștem toate detaliile celor întâmplate, ceea ce a fost dezvăluit acum și relația deja încordată sunt motive suficiente pentru a ne fi imposibil să mai lucrăm împreună de acum înainte. Abia așteptăm să ne revedem fanii în această vară”, a scris Dave Mustaine, unul dintre fondatorii trupei, pe platforma de socializare online Twitter.

Megadeth a mai emis un comunicat în urmă cu două săptămâni, când mesaje explicite și clipuri video începuseră să circule pe rețelele de socializare. În acel comunicat, s-au dat asigurări că situația nu este ignorată și că fiecare voce trebuie să fie auzită și ascultată. „Suntem la curent cu declarațiile privindu-l pe David Ellefson și urmărim situația cu atenție”, potrivit The Guardian.

David Ellefson, în vârstă de 56 de ani, a fondat trupa Megadeth în 1983, împreună cu chitaristul Dave Mustaine. Dirk Verbeuren (tobe) și Kiko Loureiro (chitară) completează trupa, care face parte din celebrul “Big 4”, alături de Metallica, Anthrax și Slayer.

CITEȘTE: Filmul “Milli Vanilli”, de Brett Ratner, acuzat de hărțuire sexuală, a fost abandonat de casa de producție

Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

 Foto: Profimedia Images