Mel Gibson vrea să regizeze „Iron Man 4”

Redacția / 13.11.2014, 09:12
Mel Gibson vrea să regizeze „Iron Man 4”
Actorul şi regizorul australian Mel Gibson a declarat că îşi doreşte să regizeze cel de-al patrulea film din franciza "Iron Man".

Potrivit dailymail.co.uk,  Robert Downey Jr., starul primelor trei filme din franciza „Iron Man”, declarase anterior că va accepta să joace din nou acest rol în al patrulea lungmetraj din serie, dacă acea peliculă va fi regizată de bunul său prieten Mel Gibson.

Starul australian, în vârstă de 58 de ani, a declarat într-un interviu recent că a analizat serios acea ofertă şi ar putea să o accepte.

„Sunt destul de bun când vine vorba de regia de film. Cred că am câteva statuete care dovedesc asta. Cred că pot să o fac”, a spus Mel Gibson, referindu-se la cele cinci premii Oscar pe care le-a câştigat cu filmul său „Inimă neînfricată/ Braveheart” în 1996, inclusiv la categoria „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”.

Foto: Hepta

Într-un interviu acorda, weekend-ul trecut, pentru emisiunea „Extra” prezentată de Mario Lopez, Mel Gibson a vorbit despre cariera sa de regizor, pe care o consideră în acest moment mai importantă decât aceea de actor, informează Mediafax.

„Cred că sunt mai bun ca regizor decât ca actor”, a spus starul australian, vorbind despre şansele sale de a se implica în realizarea celui de-al patrulea film din seria „Iron Man”.

Cariera de actor a lui Mel Gibson a intrat într-un con de umbră, începând din 2006, odată cu mediatizarea intensă a problemelor sale cu alcoolul şi a scandalurilor din viaţa lui privată. Din acest motiv, el intenţionează să se „repoziţioneze” în industria de la Hollywood şi să se concentreze aproape exclusiv asupra carierei de regizor.

Cel mai recent rol principal major al său a fost acela din pelicula „Get the Gringo”, din 2012, însă acel lungmetraj nu a avut parte de o distribuţie la nivel naţional în Statele Unite, fiind lansat doar pe DVD şi pe platformele V0D (Video on Demand). „The Beaver”, filmul său din 2011, a reprezentat la rândul său o mare dezamăgire prin prisma încasărilor.

Încercând să contribuie la reabilitarea imaginii lui Mel Gibson, căzut în dizgraţie la Hollywood, actorul Robert Downey Jr. a lansat un apel către marile studiouri şi producătorii de film din Statele Unite, în 2011, la cea de-a 25-a ediţie a galei American Cinematheque Awards, unde starul australian a primit un trofeu pentru întreaga carieră.

„Iron Man 3” este în prezent situat pe locul al şaselea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, iar „The Avengers” ocupă poziţia a treia în acelaşi clasament.