Michi de la Şuie Paparude a supravieţuit miraculos infarctului de ieri

De: Nicoleta Nicolae / 21.10.2013, 10:00
Michi de la Şuie Paparude a supravieţuit miraculos infarctului de ieri
Michi Campineanu, liderul trupei Şuie Paparude a trecut ieri extrem de aproape de moarte. Medicii spun că este o minune că artistul a supravieţuit. Iată ce trebuie să facă de acum înainte!

Loderul trupei Şuie Paparude a ajuns ieri dimineaţă la spital cu un diagnostic extrem de grav: fibrilaţie ventriculară urmat de un infarct miocardic supraacut antero-septal masiv. Pe scurt: o parte din inima i-a murit! Conform specialiştilor, în astfel de cazuri, daca nu se intervine în 4 minute, prognosticul este nefavorabil, iar dacă resuscitarea întârzie mai mult de 8 minute, rata de supravieţuire este extrem de scăzută sau doar teoretica. Conform unor martori la incidentul de ieri de la Timişoara, medicii de la ambulanţă au început resuscitarea la 5-6 minute de la incident.

Se pare că artistul a avut mare noroc că a supravietuit acestui infarct. „Are 42 de ani, deci sunt şanse bune să-şi revina. Adică sunt ţanse mai mari decât în cazul unor pacienţi de 60-70 de ani. Trebuie să renunţe la viaţa agitată de artist, la fumat, la mâncărurile cu grăsimi, la stres şi să nu mai piardă nopţile, dacă vrea să trăiască”, a spus pentru wowbiz.ro. Dr. Teodor Poteca.