Mickey Mouse a împlinit 86 de ani! Ce vedete au debutat la “Clubul lui Mickey Mouse”

De: Cătălina Matei / 18.11.2014, 13:25
Mickey Mouse a împlinit 86 de ani! Ce vedete au debutat la “Clubul lui Mickey Mouse”
Simpaticul personaj împlineşte, pe 18 noiembrie, venerabila vârstă de 86 de ani, iar de numele lui sunt legate multe celebrităţi. În ce sens? Emisiunea “Clubul lui Mickey Mouse”, difuzată prima dată în 1955 şi întreruptă în 1995, a lansat - de-alungul timpului - numeroase vedete, printre care Justin Timberlake, Britney Spears, Christina Aguilera sau Ryan Gosling.

Prima vedetă cunoscută în toată lumea, care a debutat în “Clubul lui Mickey Mouse”, mai precis în “Mouseketeers”, este regretata Annette Funicello. La momnetul respectiv, avea doar 12 ani, însă lumea Disney i-a deschis uşile, mai târziu, către o carieră în actorie, dar şi în muzică.

Foto: Hepta

Annette rămâne în istoria muzicii pop cu hituri precum „O Dio Mio,” „Tall Paul” şi „Pineapple Princess”. Din nefericire, actriţa a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în 1992, însă a reuşit să lupte cu boala până în 2013, când a trecut în nefiinţă.

Popularitatea show-ului a atins cote maxime după 1989, când formatul a trecut printr-o rebranduire. “Noul Club al lui Mickey Mouse” se transformase în pepinieră de talente, acolo făcându-şi ucenicia mulţi actrori şi cântăreţi faimoşi în zilele noastre.

Justin Timberlake a ajuns în atenţia publicului în 1993, atunci când a intrat în echipa emisiunii. Avea 12 ani şi deja se dovedea a fi un mare cuceritor, căci mai toate puştoiacele erau înnebunite după el. Chiar dacă nu era îmbrăcat la patru ace, ci purta pantaloni sport şi bandane, Justin ştia exact cum să-şi cucerească publicul.

După doi ani de “ucenicie” în “Noul Club al lui Mickey Mouse”, Timberlake a intrat în formaţia ‘Nsync, iar cariera sa în muzică a luat avânt. Mai ales în 2002, atunci când a decis că e momentul să se desprindă de trupă şi să se lanseze pe piaţă ca şi artist solo. O mişcare excepţională, căci Justin se poate lăuda cu şase premii Grammy câştigate până acum.

Înainte să ajungă “prinţesa muzicii pop”, Britney Spears a activat cu brio în show-ul “Noul Club al lui Mickey Mouse”, în perioada 1993 – 1995. După ce emisiunea s-a terminat, tânăra Britney s-a întors la şcoală pentru o perioadă.

Iar 1998, urca direct pe primele locuri în topurile muzicale din lumea întreagă cu hitul “Hit Me Baby One More Time”. În scurt timp, s-a transformat într-una dintre cele mai apreciate cântăreţete, cu milioane de fani. Mai ales că în 2000 a început o relaţie cu fostul ei coleg de emisiune, Justin Timberlake. Se pare că cei doi s-au plăcut încă din copilărie, însă povestea lor de dragoste nu a durat decât doi ani. De atunci, cariera lui Britney a avut o evoluţie spectaculoasă, cu suişuri şi coborâşuri.

Povestea cu eseneţele tari care se ţin în sticluţe mici s-a aplicat perfect în cazul Christinei Aguilera. La 13 ani, atunci când a debutat în “Noul Club al lui Mickey Mouse”, cântăreaţa a fost remarcată imediat, căci toţi producătorii muzicali au fost uluiţi de forţa vocii sale. După ce show-ul a fost înrerupt, Christina a dat lovitura în momentul în care a înregistrat genericul animaţiei Mulan”, unul dintre cele mai urmărite filme Disney. De atunci, cariera artistei este într-o evoluţie continuă.

Ryan Gosling a fost coleg de generaţie cu Justin Timberlake şi Britney Spears la “Noul Club al lui Mickey Mouse”, mai precis dansa în spatele lor atunci când aceştia cântau.

Cei doi ani petrecuţi alături de echipa emisiunii l-au ajutat să înveţe cum să se comporte în faţa camerei de filmat. Iar acest lucru i-a adus, la 17 ani, primul său rol: tânărul Hercule. De aici şi până la prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din “Half Nelson” n-a mai fost decât un pas!

Cătălina Matei