Mihai & Amalia, vrajeala ca la școala

Apropo.ro / 13.04.2006, 09:51
Mihai & Amalia, vrajeala ca la școala
Hocus, pocus, preparatus! Dragi cititori, ApropoTV a pocnit din degete și-a facut o mica vraja: pe scurt, i-am adus pe Harry Potter și pe colega lui de banca, roșcata Hermione Granger, în Romania! De fapt, adevarul e ca am tras o groaza de sfori (cele mai multe cu un


Hocus, pocus, preparatus! Dragi cititori, ApropoTV a pocnit din degete și-a facut o mica vraja: pe scurt, i-am adus pe Harry Potter și pe colega lui de banca, roșcata Hermione Granger, în Romania! De fapt, adevarul e ca am tras o groaza de sfori (cele mai multe cu un singur capat, ca orice sfoara vrajita) și le-am pus palariile țuguiate, de vrajitori ucenici, lui Mihai Codreanu și Amaliei Enache.

Mihai e perfect pentru rol, doar face profeții. Și ce daca sunt despre trecut? Ce, știe cineva ce s-a întamplat cu parinții lui Harry Potter? La asta nici meșterul Brucan nu se baga, și omul a vazut multe… (Inclusiv pe Cel-caruia-nu-i-spunem-numele, la Stalin ne referim.) Cat despre Amalia… Vedeți numai ce privire ghidușa are! Ne pregatește ceva?

Se mai întampla și de-astea; ca între colegi de redacție de știri – o pocnitoare, o farsa, un mesaj la mișto pe prompter, o pioneza pe scaun, o amenințare cu bagheta magica (broscoi te fac! ia vezi!)… În cele din urma, se termina cu ras.

Unde e ușa aia? Nu, acum vorbesc serios, cred ca ne-am ratacit, tu nu vezi ca aici e doar un zid? Pe unde am venit? În locul tau nu aș folosi bagheta, cine știe unde se deschide peretele asta? Sau ce e în SPATE! Ce-i zgomotul asta? Suna a balamale neunse… și a lanțuri de beci de tortura… …Unde am nimerit??? Hei, asta nu e un film de groaza, totuși, cum am ajuns aici? Credeam ca e doar un pictorial inofensiv și… FUGI!!!

Ești sigura? Amesteci un acid cu o baza? Habar n-am ce se întampla daca faci asta, am lipsit de la ora aia, eram la vajthaț! Toarna încet și spune un descantec, altfel cine știe ce pațim! Dupa absențe și umblatul noaptea prin catacombele de la Hogwarts, asta mai lipsea, sa aruncam în aer hruba cu poțiuni! Plus ca nu sunt sigur ce altceva mai e pe-aici… Daca spargem vreun borcan cu licoare de preschimbat în broaște, ne-am ars!

…Nu sunt eu de vina! De ce m-ai batut atata la cap cu „fii atenta!”? Tocmai de-aia nu m-am concentrat! A scapat un Dementor din cutie cand a pocnit paharul Bunsen! Cum ce-i ala pahar Bunsen? Harry, nu mai chiuli! FUGI!!!