Mihai Bendeac şi Mircea Dinescu gătesc şi se distrează împreună, în bucătărie

Apropo.ro / 19.12.2014, 11:18
Mihai Bendeac şi Mircea Dinescu gătesc şi se distrează împreună, în bucătărie
Mihai Bendeac este invitatul lui Mircea Dinescu în emisiunea “Politică şi delicateţuri”. Cei doi se vor imita unul pe celălalt, spre deliciul tuturor.

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la “Politică şi delicateţuri”, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte… ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Încântat de evervescenţa şi talentul invitatului său, Dinescu mărturiseşte că nu s-a supărat, ci chiar l-a amuzat faptul că a devenit unul dintre personajele actorului: „Bendeac este un creator, puţini actori români ştiu să creeze personaje, pentru asta îţi trebuie imaginaţie şi inteligenţă artistică”, susţine poetul.

Bendeac si Dinescu

Drept urmare, îi găteşte invitatului său mâcare de măcriş şi un… „cappuccino de hribi”, adică o cremă fină de ciuperci, făcută cu lapte şi smântână dulce, în care, spre dezamăgirea şi amuzamentul lui Bendeac, nu pune şi zeamă de portocală… Bendeac îl asistă atent în timpul preparării bucatelor, gustă din celebra dulceaţă de ardei iute şi nu se poate abţine să nu îl imite din nou, spre deliciul gazdei sale.

În cramă, cei doi ascultă muzica lăutărească a profesorului de fizică Nelu Greblă, iar Dinescu îşi amiteşte de momentele fierbiniţi din decembrie ‘89 şi îi povesteşte tânărului său invitat lucruri neştiute despre acele zile.

Acelaşi Nelu Greblă interpreta, în ediţia anterioară Politică şi delicateţuri, în stil propriu, celebra piesă „M-am îndrăgostit numai de ea”.