Mihai Morar vrea dublu sau nimic

De: Cătălina Matei / 09.04.2013, 11:35
Mihai Morar vrea dublu sau nimic
Mihai Morar a acceptat provocarea de a prezenta un show de divertisment în urmă cu 5 ani şi jumătate. Recunoaşte că în tot acest timp a avut parte şi de invitaţi antipatici, iar asistentele nu le alege pe ochi frumoşi. Cât priveşte "meseria de tătic" ne spune chiar Mihai cum reuşeşte să facă faţă.

– De când ai venit tu la Antena 2, care a fost cea mai mare provocare pentru tine?

Dacă nu ar fi o provocare în fiecare zi, probabil că m-aş apuca să fac altceva. Acum cinci ani şi jumătate, când am început “Rai, da’ buni”, show-urile de acest gen puteau fi numărate pe degetele de la o mână. Erau timpurile când invitaţii se rugau de noi să apară în emisiuni. Asta a dus şi la greşeli: recunosc, era o vreme la început când am înghiţit tot felul de personaje care pe urmă mi-au “căzut” greu la stomac. Cea mai mare provocare a fost ca în tot acest timp a trebuit să ne adaptăm mereu pieţei, dar să nu ne pierdem identitatea. Credem în divertismentul frumos, dar nebun, şi arătăm în fiecare zi lumii că “aşa se face show”.

– Dar cel mai antipatic invitat?

Pe lângă echipa de producţie, aproape neschimbată, de aproape şase ani, “Rai, da’ buni” e o emisiune de autor. Nu sunt un simplu moderator sau cititor de întrebări din desfăşurător. Aşa că mă feresc de invitaţii antipatici, pentru a menţine energia bună a emisiunii. Asta nu înseamnă, totuşi, că toţi invitaţii trebuie să îmi fie prieteni. Până la urma fac emisia asta pentru cei de acasă, nu pentru echipă din platou. Au fost, însă, cazuri în care invitaţi care mi se păreau antipatici, după o emisiune făcută cu ei, mi-au devenit chiar simpatici! Şi, mai mult, cred că sunt şi mai mulţi invitaţi care mă vedeau antipatic, intrau cu sufletul mic în emisiune, iar după un sfert de oră comunicăm atât de bine, de parcă ne cunoşteam din copilărie.

– Nici la capitolul „asistente” n-ai stat rău. Care dintre ele ţi-a fost cea mai dragă?

Nu am ales niciodată asistentele pe ochi frumoşi. Nu e “Miss Mihai Morar”, aşa că trebuie să fie şi pe gustul telespectatorilor. Marina beneficia de o simpatie extraordinară din partea publicului, fără să facă nimic special pentru asta. Dar cred că şi actualul cuplu, format din asistenta Rodica şi expertă mondenă Natalia Mateut funcţionează foarte bine. Doar că ele, să spunem, au avut ceva mai mult de muncit pentru a-i cuceri pe telespectatori.

– Fetele tale te urmăresc la Antena 2? Ce spun ele despre emisiunea ta?

Săptămânile trecute, Mara tocmai se întorsese de la ora de înot. Eu mă pregăteam să plec la emisiune. Şi a început să plângă pentru că voia să o iau şi pe ea. Ţin minte că aveam şi o ediţie grea, cu un subiect destul de important şi un invitat pentru care m-am documentat toată ziua. Nu am avut altă şansă decât să o iau cu mine. Ajuns la tv, nu puteam să o ţin cu mine în platou. Noroc că producătoarea mea le iubeşte nespus pe fete şi a păcălit-o pe Mara cu vreo două minute înainte de direct să stea cu ea în regia de emisie. Cucerită de cameră cu zeci de monitoare şi butoane, Mara a stat cuminte, în braţele producătoarei mele, care din când în când mai îmi suflă în casca timpul rămas până la pauză de publicitate sau ce urmează în desfăşurător. Pe la mijlocul emisiei, o aud pe producătoare că îmi şopteşte în casca: “1 minut până la publicitate”. Încerc să opresc invitatul pentru a lua publicitatea şi la un moment dat aud o voce străină, limpede în casca: “Tati, mai ai 20 de secunde!”’. Îmi vorbea Mara în casca. M-am topit.

– Cât de greu / uşor e să fii tătic de gemene?

La fel de greu/uşor cum e să fii realizator de radio, respectiv tv în aceeaşi zi. Dublu sau nimic poate fi motto-ul vieţii mele.

– Ţi-ai imaginat cum o să reacţionezi când fetele tale vor veni să-ţi prezinte primii lor iubiţi?

Stau zilnic cam cinci ore în direct, ba la radio, ba la TV. Şi mai sunt câţiva ani până atunci să exersez spontaneiatea. Mă antrenez pentru momentul acela, bănuiesc că în timpul emisiilor live am trecut prin momente mai grele decât acela în care fiicele tale aduc băieţi acasă. Oricum, vorbă cuiva, între un tată şi fetele lui există o legătură care ţine mai mult de un complot al îngerilor. Un bărbat iubeşte o femeie cu dorinţa, un bărbat îşi iubeşte fiul cu ambiţie, dar între tată şi fiice e ceva ce nu poate fi descris în cuvinte…