Modelarea feţei prin machiaj

Apropo.ro / 03.03.2014, 11:30
Modelarea feţei prin machiaj
Vă întrebaţi cum reuşesc make-up artiştii să transforme orice chip într-unul extrem de atrăgator şi cu trăsături aproape perfecte?

Totul se rezumă la utilizarea produselor potrivite şi la o cunoaştere cât mai bună a tehnicii de a scoate în evidenţă atuurile şi de a masca micile imperfecţiuni. Trainerul Şcolii Beauty One, Daniela Blenovici ne dezvăluie cum putem obţine un astfel de machiaj şi care sunt produsele necesare.

Principala regulă în modelarea trăsăturilor este jocul cu lumini şi umbre. Lumina dă volum, evidenţiază, scoate în prim plan un element, în timp ce umbra adânceşte, ascunde, trimite în plan secundar elementul.

Astfel, daca avem o porţiune a feţei lipsită de volum (fruntea, partea inferioară a feţei) sau pe care vrem să o evidenţiem (pomeţi), trebuie să aplicăm un corector de culoare deschisă. Pentru porţiunile proeminente (frunte lată, mandibulă) sau zonele pe care vrem să le adâncim, vom folosi un corector de culoare închisă, mai exact un maro închis. Recomandările pentru aceste corecţii sunt produsele cu consistenţă cremoasă – precum Paese Cover nr. 1 – pentru a lumina şi Paese Cover nr. 6 – pentru a umbri. Corectorul trebuie să fie aplicat înainte de fondul de ten!

O altă problemă foarte des întâlnită este apariţia cearcănelor. Acestea ar trebui să fie cu un ton mai deschis decât pielea. Paese Clair este un corector lichid, dar şi Peach nr. 6, ce are o tentă asemanătoare culorii piersicii, folosită pentru acoperirea cearcănelor vineţii.

Pentru riduri intră în joc Paese Clair nr. 1 şi 2, ce trebuie aplicate după fondul de ten. Totuşi, pentru a depune mai puţin efort la estomparea ridurilor, puteţi aplica un fond de ten cu polimeri de lifting, Regenelift, destinat tenului uscat peste 30 ani sau matur, ce are o putere medie de acoperire şi conţine Silicon, Magneziu, Vitamina A, E, C, B5 şi glicerină, un adevărat cocktail vitaminizant pentru piele.

Produsele necesare le puteţi găsi pe www.LuxBeauty.ro şi în centrele de înfrumuseţare partenere Beauty One.