Muzica lui André Rieu, din nou în România, din 28 august în pelicula „Nuntă în Toscana”

De: Nicoleta Nicolae / 28.06.2015, 09:00
Muzica lui André Rieu, din nou în România, din 28 august în pelicula „Nuntă în Toscana”
Comedia romantică „Nuntă în Toscana”, ce va avea premiera în cinematografele noastre pe 28 august 2015, readuce în prim-plan muzica lui André Rieu, urmând seriei de concerte susţinute de artistul olandez la Bucureşti.

„Regele valsului”, cum este supranumit André Rieu, a compus – împreună cu violonistul Frank Steijns – trei piese noi pentru coloana sonoră a filmului olandez „Nuntă în Toscana”:  este vorba despre „Tuscan Wedding Waltz”, „Volare con te” şi „Bella Tarantella”.

André a declarat despre experienţa lucrului la coloana sonoră şi despre aceste noi piese: „Trăim încă multe amintiri de vis după ce am petrecut clipe de neuitat în Toscana, unde am înregistrat în localitatea Cortona.  Ideea unei ‚nunţi în Toscana’ a fost o sursă de inspiraţie pentru amândoi. Ne-am putut răsfăţa într-un stil italian delicios, pe notele  romanticului Vals Toscan de Nuntă (Tuscan Wedding Waltz) sau în exuberanta, radianta Tarantella. Piesele se vor regăsi cu siguranţă pe viitorul meu album, ce va fi lansat în toată lumea”…

Acţiunea filmului este plasata în Toscana. Tânăra şi frumoasa Sanne (Sophie van Oers) trăieşte în Italia, unde – împreună cu părinţii ei –  administrează Villa Matrimonio, un magnific conac din inima Toscanei, locul ideal pentru nunţi de vis.

Sanne organizează nunţile altora, deşi căsătoria ei a eşuat: e divorţată şi locuieşte singură. La aniversarea celor treizeci de ani, Sanne îl întâlneşte pe Jeroen (Jan Kooijman), un avocat specializat în divorţuri, care nu crede în dragoste. Vor primi încă o şansă în viaţă, sau vor continua doar să asiste la căsătoriile şi divorţurile altora?

„Nuntă în Toscana”, distribuit în România de Taylor Projects

„Nuntă în Toscana” e distribuit în România de Taylor Projects, care a mai adus anul acesta în România „Amazonia” 3D.

Producţia olandeză „Nuntă în Toscana”  a rulat timp de opt săptămâni în cinematografele din Olanda, surclasând la box office blockbustere hollywoodiene.  În săptămâna premierei, „Nuntă în Toscana”  a avut încasări mai mari decât „The Wolf of Wall Street, în a doua săptămână a surclasat „American Hustler”, iar în a treia „Monuments Men” şi  „Lego Movie”, conform boxofficenl.net. Astfel, în primele trei săptămâni, a fost No. 1 în box office-ul olandez. „Nuntă în Toscana”  a mai fost distribuit cu succes în Ungaria şi Coreea de Sud, România fiind a cincea ţară în care este adus filmul.