Bucătarii lui chef Florin au câştigat primul battle

Seară de poveste pentru echipa ştrumfilor jedi, care şi-a adjudecat primul battle după patru confruntări pe echipe mai puţin norocoase. Aseară, bucătarii lui chef Florin Dumitrescu au reuşit să pună “chimie în farfurie”, iar saramura de crap cu mămăliguţă a fost formula câştigătoare. Cei mai mulţi dintre invitaţii speciali de la masa jurizării, de meserie chimişti, au acordat votul de încredere echipei albastre, care s-a bucurat pentru prima oară în acest sezon de verdictul tabelei: “În momentul de faţă îmi este foarte uşor să spun că voi câştiga acest sezon. Pentru că am cu cine să câştig”, afirma mentorul lor la finalul serii.

A cincea confruntare pe echipe a impus o tematică savuroasă, iar peştele a fost vedetă în farfuriile pregătite de cele trei echipe. Dacă chef Scărlătescu şi-a ales halibutul, chef Bontea a avut de pregătit nisetru, iar chef Dumitrescu a reuşit să dea gustul câştigător saramurii de crap, cea mai votată farfurie a serii. Sesiunea de gătit a fost una tensionată, iar orgoliile, stresul şi micile neînţelegeri dintre bucătari au dat naştere haosului la bancul de lucru. Dacă unii dintre ei au încurcat ingredientele, alţi concurenţi au încercat să îşi impună stilul de gătit, motiv pentru care s-au sincronizat mai greu cu echipa, iar farfuriile au fost finalizate cu doar câteva secunde înainte de timpul impus. După cinci confruntări “Chefi la cuţite” obiectivul fiecăruia de a ajunge mai aproape de finală se conturează şi mai mult. Tocmai de aceea, disputele şi presiunea au făcut parte din meniul serii de luni: ”Proba asta ne-a dus la extrem. S-a încheiat cu farfurii frumoase, dar a fost foarte greu.”, a mărturisit Ştefania din echipa galbenă cu lacrimi în ochi. Verdictul a creat o adevărată explozie de fericire în tabăra albaştrilor, care după patru înfrângeri consecutive au reuşit să se impună în faţa rivalilor: “Suntem singuri împotriva tuturor!”.

Proba duelului i-a provocat pe bucătarii cu tunici galbene şi verzi să aducă prospeţime în farfurii, cu o serie de ingrediente impuse pe care le-au împărţit între ei după o tragere la sorţi. Strategiile fiecăruia şi presiunea şi-au spus din nou cuvântul şi în proba individuală. Spre deosebire de farfuriile pregătite de concurenţi în probele trecute, de data aceasta chefii au fost extrem de dezamăgiţi de preparatele degustate şi au mărturisit că sunt cele mai neinspirate alegeri culinare din 5 sezoane de „Chefi la cuţite”: „Astăzi mi s-a dat o palmă. Trebuie să ni se mai aducă aminte că suntem într-un concurs unde miza este foarte mare şi orice greşeală te poate trimite acasă.”, afirma Robertino la finalul serii. Cel mai mare scor, de 12 puncte, a fost al Marlenei Botezatu, singurul bucătar care a reuşit să dea o savoare aparte farfuriei. La polul opus, Antoanela Samoilă din echipa galbenă a obţinut doar 3 puncte, motiv pentru care a părăsit competiţia, mărturisind că începuse să îi fie greu să ţină pasul cu o luptă atât de tensionată: “Eu oricum nu mai puteam să rezist unei presiuni atât de mari. Am plâns în concurs, stresul a fost mult prea mare.”. Astfel, trupa galbenă a lui chef Scărlătescu va lupta în seara aceasta, de la ora 20:00, în patru bucătari, iar mentorul echipei a mărturisit că deja îi va simţi lipsa Antoanelei la bancul de lucru: “Plâng acum un pic că ea pleacă. Poate că nimeni nu înţelege asta, dar e unul dintre cei şase copii ai mei de sezonul acesta. Era pata de culoare a echipei.”
 

Galerie foto

vezi galeria 11 foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații