Dorian Popa şi mama sa au fost eliminaţi, jocul continuă cu 4 echipe de vedete

Ediţia de aseară ,,Asia Express” a fost presărată cu toate ingredientele unui show de succes: concurenţii au trecut de la agonie, la spectacol pe o scenă din Laos în aplauzele localnicilor, iar probele i-au făcut, ca de obicei, să-şi testeze limitele. După ce au îndeplinit printre cele mai diferite sarcini, de la a servi în restaurante, la a se rade în cap ca un călugăr budist, cele cinci echipe rămase în concurs au păşit pe covorul ultimului punct de control din Laos. Finalul ediţiei a dezvăluit un dragon roşu, iar echipa propusă spre eliminare, Dorian Popa şi mama sa, au părăsit în cele din urmă competiţia în aplauzele tuturor, după trei etape consecutive în care au fost salvaţi.

Concurenţii au plecat în cursă în ordinea sosirii, iar Raluka şi Ana Baniciu au fost nevoite să care cu ele pe tot parcursul misiunilor un recipient cu peşte fermentat, handicapul destinat ultimei echipe ajunse în etapa anterioară. Lupta s-a dat cot la cot între cei zece concurenţi pentru a se califica în Proba Amuletei, căci doar primele trei echipe ajunse la punctul de întâlnire au putut să lupte pentru 1000 Euro şi un bonus. Până atunci, totuşi, au avut de îndeplinit trei sarcini dintr-o listă cu provocări inedite: schimbul de pantaloni cu un localnic, servirea într-un restaurant a unor clienţi ce nu cunoşteau limba engleză, sau manevrarea unui tractor pe teren accidentat fiind doar o parte dintre ele. Vedetele au ales sarcinile în funcţie de punctele forte ale fiecărei echipe, încercând să le îndeplinească rapid.

Ana Baniciu şi Raluka, Lora şi Ionuţ Ghenu şi Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu au fost cei şase care s-au calificat la o şansă de a obţine Amuleta. Dar pentru asta au fost nevoiţi să facă spectacol la propriu pe o scenă din Laos. Având la dispoziţie maximum 3 ore, concurenţii au învăţat să cânte şi să danseze în limba lao, iar sarcina nu a fost deloc uşoară, chiar dacă fiecare echipă s-ar fi putut baza pe cel puţin un solist. În prima etapă a concursului, fiecare a interpretat o piesă în limba localnicilor, însoţită de un dans specific. Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu au încins atmosfera printr-un adevărat hit, ce pare că redă în doar câteva versuri experienţa pe care o trăiesc cei doi la ,,Asia Express”: "De ce ai semnat, de ce ai semnat? Să stai nemâncat?!". ,,Tăticii” au făcut deliciul spectatorilor şi telespectatorilor, au comunicat cu publicul şi s-au întrecut pe sine, în timp ce restul concurenţilor i-au admirat pentru curaj şi originalitate: ,,Prin dans şi mişcări am cucerit publicul din Laos, deja avem câteva contracte semnate aici. Eu am facut ce face un artist foarte mare pe scenă, am transmis.”, a declarat

Liviu amuzat. Nici ,,Amorezii”, Lora şi Ionuţ şi echipa fetelor, Raluk şi Ana Baniciu nu s-au lăsat mai prejos şi s-au distrat la fel de tare pe scena din Laos, însă finalul a fost adjudecat de către Andrei şi Liviu, care au câştigat pe merit Proba Amuletei.
Ultima probă a etapei din Laos a pus la încercare strategia primei echipe ajunse la punctul unde se desfăşura misiunea. Andrei Ştefănescu şi Liviu Vârciu au fost nevoiţi să stabilească sarcinile fiecărei echipe, având posibilitatea să le întârzie, sau să le acorde un uşor avantaj. Proba a presupus ca fiecare cuplu să pregătească un număr de sticle de lao-lao, o băutură spirtoasă tradiţională, număr de sticle stabilit chiar de ,,Tătici”. Aceştia au pregătit două şi au decis ca Raluk şi Ana să beneficieze de cel mai mic număr de sticle după ei- trei, urmaţi de Daniela Crudu şi Vica- patru, Lora şi Ionuţ Ghenu, iar Dorian şi Luminiţa Popa au primit cel mai mare număr- şase. Ulterior, fiecare echipă a fost nevoită să consume băutura alături de localnici, iar modalitatea prin care vedetele s-au străduit să convingă nişte străini să li se alăture la a sărbători într-o piaţă publică, a făcut deliciul celor din faţa micilor ecrane.

Ajunşi încă odată primii la punctul de control, Andrei şi Liviu au decis că nu vor să îşi asume responsabilitatea eliminării unei echipe, aşa că au ales să aştepte în faţa templului, în timp ce au împărţit prima porţie de mâncare, de care nu au mai avut parte de câteva zile bune. Deşi Daniela Crudu şi Vica Blochina au păşit primele pe covor, nu au îndeplinit corect misiunea anterioară şi au fost penalizate. Aşadar, tot ,,Tăticii” au fost înscrişi pe primul loc, în ciuda dorinţei de a nu ocupa topul clasamentului:  ,,Ne-am ataşat de ei, nu vrem să ne asumăm această responsabilitate. Să se elimine ei între ei.”. Tot ei au avut de ales ce echipă vor propune la eliminare dintre Raluka şi Ana Baniciu, şi Dorian cu Luminiţa Popa, alegându-i pe cei din urmă, cu speranţa că dragonul din cutie va fi iar verde. După ce au fost salvaţi de trei ori consecutiv de simbolul norocos în acest show, aseară dragonul roşu le-a pus capăt jocului: Dorian şi Mamişor au părăsit competiţia în aplauzele şi aprecierea tuturor

Săptămâna viitoare urmează două ediţii spectaculoase ale celui mai dur reality-show, căci cele patru echipe rămase în concurs se vor lupta aprig în penultima ţară din maratonul de 5000 de kilometri, Cambodgia. Luni şi marţi, de la ora 20:00, telespectatorii Antena 1 pot urmări continuarea Drumului Dragonului şi strategia vedetelor care se apropie cu paşi repezi de marele premiu, doar la ,,Asia Express”.

 

Galerie foto

Comentarii
ABONARE