Eliminare dublă la “Chefi la cuţite” pentru Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu

Seara de marţi a adus la „Chefi la cuţite” o nouă confruntare, un nou duel, dar şi o dublă eliminare. După ce Cătălin Scărlătescu a câştigat detaşat proba pe echipe, bucătarii lui Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu au fost trimişi la testul individual. Verdictul ediţiei a fost unul total neaşteptat: doi concurenţi au părăsit aseară concursul. Dacă Ciobi, Robert Hajdu, a obţinut cel mai mic punctaj, Fernando Polo nu a respectat cerinţele probei, motiv pentru care a fost descalificat: “În înţelegerea lor, nu trebuia să plece doar Ciobi acasă? De ce a plecat şi Fernando, unde au greşit-o?”, afirma chef Dumitrescu nemulţumit la finalul serii.

A şasea confruntare pe echipe a adus o nouă victorie pentru trupa bucătarilor cu tunici galbene, care s-a luptat să impresioneze modele, invitaţii speciali de la masa jurizării. După ce şi-a coordonat atent echipa rămasă în doar 4 oameni, Cătălin Scărlătescu a reuşit să le cucerească papilele gustative ale juratelor cu gusturi rafinate şi a câştigat detaşat:  „Eu ştiu cu modelele, am trăit printre ele. Am învăţat cum mănâncă şi mai ales ce mănâncă.” Şi echipa sa a trăit la intensitate maximă reuşita, a treia din acest sezon, sărind în sus de fericire când au realizat că sunt salvaţi de la duel.

Pentru chef Bontea şi chef Dumitrescu seara a continuat cu duelul echipelor pe care le conduc: ştrumfii jedi şi bucătarii cu tunici verzi s-au întrecut în farfurii, într-o probă complexă. După ce au extras bileţele şi şi-au ales câte un ingredient de bază şi o tehnică de gătit, concurenţii au aflat că trebuie să le folosească pentru a pregăti un preparat pe bază de peşte. Farfuriile au fost atent jurizate de cei trei chefi, iar verdictul unul total neaşteptat: doi concurenţi au părăsit competiţia, spre surprinderea tuturor. \Dacă Ciobi a obţinut cel mai mic punctaj, Fernando a fost descalificat pentru că nu a folosit blender-ul, element impus, motiv pentru care a fost nevoit să îşi ia rămas bun de la echipă şi mentorul său. Eliminarea lui Ciobi l-a nemulţumit pe chef Florin Dumitrescu, ce aseară a rămas fără un om de bază din echipa sa: „Ce a câştigat Bontea că a plecat Fernando? În înţelegerea lor, dintre ei doi, nu doar Ciobi trebuia să plece? Unde au greşit-o? Sunt curios cum vor pune capul pe pernă!”.
Lupta culinară continuă săptămâna viitoare, cu ultimele două confruntări pe echipe înaintea semifinalei şi finalei. Cine va rămâne în competiţie şi ce alte probe îi vor provoca pe bucătari la bancurile de lucru, telespectatorii vor vedea luni şi marţi, de la 20:00, pe Antena 1.
 

Galerie foto

vezi galeria 10 foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații