Trupa JukeBox, campioană pe Youtube!

  • 14.12.2009
  • ● Vizualizări: 65
Trupa JukeBox, campioană pe Youtube!

Într-un articol apărut în ediţia online a cotidianului britanic Daily Mail, comentând informaţia apărută cu o zi mai devreme în The Sun, un jurnalist anonim se amuza de “neprofesionalismul” solistului Alex Vasilache de la trupa JukeBox, despre care spune: “Vesel şi fără să-şi dea seama de gafa sa majoră, el continuă să mimeze la capătul greşit al microfonului”.

Toate astea pentru că pe Internet a fost postată o secvenţă din emisiunea "Stele sub lupă", la care, invitat fiind alături de trupa sa, Alex a dorit să sublinieze faptul că se interpreta "un playback cinstit" ţinînd microfonul invers. Ca atare, filmarea a făcut ocolul Internetului adunînd cîteva sute de mii de vizualizări.
Iata ce spune Alex rîzînd despre această întîmplare: "Am făcut prima dată figura cu microfonul întors invers la emisiunea 'Neatza cu Răzvan şi Dani (din 16 noiembrie 2009. Ne-am amuzat teribil şi la alte emisiuni. La matinalul de la TVR, de exemplu, cameramanii se ţineau de camere de rîs cînd chitariştii cîntau la 4 mîini pe acelaşi instrument şi, în loc de pian, Sergiu a folosit o triolă de jucărie. După atîţia ani alături de Huidu şi Găinuşă, la ce să te aştepţi de la noi? Toate aceste filmări sînt pe youtube însă doar fragmentul de cîteva secunde de la Antena 2 a fost făcut hit peste noapte". Apoi, continuă pe un ton mai serios: "Noi, trupa JukeBox, sîntem o gaşcă de live, ca atare nu sîntem foarte fericiţi să facem playback. La emisiunile TV unde este posibil, cîntăm pe bune, chiar dacă asta presupune să venim cu echipamentele noastre. În anumite cazuri însă, aşa cum se ştie, trebuie să facem playback. Atîta timp cât toată lumea ştie că eu mimez, ce mai conteaza cum ţin microfonul?".
Pentru publicul român, după 6 sezoane de cîntat live la "Cronica cîrcotaşilor" de la Prima TV şi după sute şi sute de concerte, nu mai este un secret faptul că Jukebox este o trupă live profesionistă. Nu mică le va fi surpriza jurnaliştilor britanici cînd vor afla că "solistul neîndemînatic" şi trupa JukeBox sînt aleşi să deschidă concertul celebrei trupei Simple Minds în Bucureşti la Sala Polivalentă, de pe 15 decembrie.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații