Nadine: “Nu mănânc mezeluri şi dulciuri din comerţ”!

Apropo.ro / 23.01.2015, 09:00
Nadine: “Nu mănânc mezeluri şi dulciuri din comerţ”!
Este de câţiva ani raw-vegană şi şi-a impus propriul stil de viaţă! Îşi găteşte singură şi îi răsfaţă totodată şi pe cei mai importanţi bărbaţi din viaţa ei, soţul şi fiul. Despre reţete altfel şi trucuri de beauty home made, aflăm de la Nadine!
Nadine, ce trucuri de beauty foloseşti?
 
Pentru păr îmi  fac în fiecare săptămână o altă mască, însă fiecare mască are la bază avocado foarte copt, acela ce nu se mai poate mânca de cât de copt este. Într-o săptămână pun peste acel avocado, 2 linguri de maioneză de casă, următoarea săptămâna pun ulei de cocos – pe care îl fac în casă, a trei a săptămâna – ulei de măsline şi tot aşa. Dacă se îngraşă părul foarte tare îl spăl cu apă şi oţet sau cu un şampon clarifiant.
 
 
Foto: Publimedia – Mihai Dăscălescu
 
 
Pentru dinţi, folosesc pasta de dinţi naturală cu uleiuri şi plante şi toată ziua mănânc cuişoare. Niciodată gumă, ci cuişoare. Râd toţi prietenii de mine că în cutii frumoase de metal, în loc să am gumă sau bombonele am cuişoare. Cuişoarele sunt un antibacterian natural şi lasă şi un miros parfumat gurii.
 
Pentru corp, folosesc ulei de cocos. Cumpăr conserve de lapte de cocos şi le pun în tigaia de ceramică la fiert. După vreo 15 minute se va separa uleiul de lapte. Scurg uleiul şi îl folosesc pentru mâini, în jurul ochilor, vârfurile părului şi tot corpul. Laptele prăjit îl pun peste deserturi. Este dulce şi crocant.
 
Exfolierea o fac cu zahăr amestecat cu ulei de cocos.
 
 
 
– Ştiu că în materie de mâncare eşti pretenţioasă şi preferi să-ţi găteşti singură! Cum arată meniul tău într-o zi şi ce anume mănânci? 
 
 
Din meniul meu fac parte salatele. Îmi plac în mod deosebit salatele cu vinegreturile făcute de mine pe bază de tot soiul de fructe de pădure, smochine, miere şi oţet balsamic.
 
Ciorbele le prepar mereu cu smântână, zdrenţe de ou, lămâie sau borş, în fiecare zi la prânz. De asemenea, din meniul meu de acasă nu lipsesc  peştele, friptura, pastele.
 
 
 
Foto: Publimedia – Mihai Dăscălescu
 
 
 
Ce-i găteşti soţului tău? Dar lui Noah?
 
Pentru Dragoş, soţul meu, şi Noah, băieţelul meu, cina conţine trei zile din săptămână peşte sau friptură şi celelalte patru zile paste, quinoa, orez sau alte grâne cu legume.
Fripturile băieţilor, uneori, le fezandez în propria dulceaţă de ardei iute. Las carnea peste noapte în această dulceaţă şi după o bag la cuptor, într-un vas de pământ. În acel vas mai “arunc” şi nişte cartofi dulci, morcovi şi diverse alte rădăcinoase, după gustul fiecăruia. Friptura o las în cuptor până nu o mai pot ţine în furculiţă de cât de fragedă este.
 
 
Dar pentru tine ce fel de mâncare preferi?
 
Mie îmi fac o mare salată cu avocado, măsline, telemea, ulei de măsline şi tot felul de frunze la care adaug  şi nişte chipsuri crocante din ovăz, seminţe crude de floarea soarelui, tărâţe de psyllium, sare şi apă.
Pentru prepararea chipsurilor pun ingredientele amintite mai sus, sare şi apă la înmuiat, timp de trei ore, după care le bag la cuptor, în strat subţire. Le las la foc moderat până se rumenesc. Am aruncat multe tăvi până să îmi aflu timpul exact de preparare, acum îmi dau seama după ochi.
 
 
 
Foto: Publimedia – Mihai Dăscălescu
 
 
Ce anume preferi la desert?
 
Desertul este şi sănătos şi nu prea. Adorăm plăcintele, cine nu !? Toată vara am pus mere rase la congelator pentru a avea toată iarna pentru plăcinte. La fel am pus şi cireşe şi vişine. Plăcintele mele sunt urâte la aspect, ca mai toate deserturile mele, dar sunt delicioase!
 
Şi ca snack-uri, am deshidratat mere şi ardei capia. Ardeiul capia deshidratat este extrem de dulce şi crocant.
 
 
Ce nu mănânci niciodată?
 
Nu mănânc mezeluri şi dulciuri din comerţ.
 
 
 
Dana Popa