Ne-am saturat de atata polutie in jur! (Apropo de sex, ep. 13)

Redacția / 03.10.2008, 18:19
Ne-am saturat de atata polutie in jur! (Apropo de sex, ep. 13)
Un cantaret, caruia lumea politica nu ii este straina (insa termenii se pare ca da), declara ca "Romania are grave probleme de polutie"...

Un cantaret, caruia lumea politica nu ii este straina (insa termenii se pare ca da), declara ca "Romania are grave probleme de polutie" atunci cand, probabil, facea referire la cuvantul Poluare. Desi termenii se aseamana, definitia este total diferita.

Revenind la oile noastre, vom vorbi astazi despre Polutie, adica despre acea scurgere spontana si involuntara a spermei, in timpul noptii. Mai este denumita si spermatoree.

Polutiile apar, de obicei, la pubertate si anunta ca spermatogeneza a intrat in functiune. Organismul trebuie sa elimine secretia (sperma), fapt pentru care are loc polutia nocturna.

Polutia dispare in momentul in care iti incepi viata sexuala. Polutia nu este un lucru rusinos, pacatos sau neobisnuit.

Asadar, daca aveti si alte intrebari legate de polutie sau "poluare" nocturna, nu ezitati sa ne scrieti pe adresa apropodesex@apropo.ro.

Mircea: "Uneori ma trezesc dimineata si observ pe cearceaf sperma si ma sperii. Am citit cateceva despre polutie. Este ceva normal pentru un tanar? Nu vreau sa afle parintii mei."

Apropo de sex: Dupa cum am scris putin mai sus, polutia nocturna este un proces de eliminare involuntara a spermei, pe timpul noptii. Se intampla in adolescenta, dar si la barbati de 30 de ani. Masturbarea poate fi considerata un tip de ajutor, insa odata ce iti vei incepe viata sexuala, nu iti vei mai pata singur cearceaful. Sa stii ca si parintii cunosc acest termen si definitia lui.

Tudor: "Am o prietena, mi-am inceput viata sexuala, dar uneori tot ejaculez in somn. Credeti ca ar trebui sa merg la un doctor?"

Apropo de sex: Chiar daca ti-ai inceput viata sexuala si mai ai "vise umede" nu ai de ce sa te ingrijorezi. Organismul tau este in dezvoltare si este necesar ca aceste procese sa aiba loc. La un doctor ai putea merge pentru a afla mai multe despre corpul tau si despre o viata sexuala sanatoasa. Daca ai o relatie apropiata cu tatal tau, il poti provoca la o discutie de la care nu cred ca ar da inapoi. Mult succes!

poza male

Calin: "Ma masturbez de cel putin 3 ori pe zi. Nu mi-am inceput viata sexuala si va intreb daca voi avea probleme mai tarziu din aceasta cauza?"

Apropo de sex: Masturbarea nu este o solutie pe termen lung pentru ce are nevoie organismul tau. El iti da semne ca este pregatit pentru contacte sexuale, cu sexul opus. Masturbarea excesiva duce la obosirea sistemului nervos, nevroza, concentrare mai scazuta, dificultati la inceperea vietii sexuale, dar si un sex "obstacole". Asadar, a venit timpul sa ai o relatie…. .

Apropo de sex este rubrica prin care noi incercam sa fim alaturi de tine, incercand impreuna sa gasim in fiecare saptamana o solutie la problemele legate de relatii si sex. Consilierii tai de suflet, Titus si Aida, vor incerca ca in fiecare vineri sa iti vina in ajutor cu raspunsuri la intrebari. Trimite intrebarile sau nelamuririle tale la apropodesex@apropo.ro . Chiar daca va raspundem pe site, nimeni nu va cunoaste. 

Intreaba acum!

Vezi aici raspunsurile episoadelor trecute

Vezi Bancul Topless al Zilei, numai pe Showbiz.ro