Nicolai Tand a gătit mâncare la ceaun chiar la el acasă

14 05. 2016, 00:00

Nicolai a fost prezent la Baia Mare, acolo unde au avut loc Zilele Maramureşului, un eveniment dedicat promovării artei tradiţionale, folclorului autentic şi gastronomiei ţărăneşti. Un weekend întreg am gătit alături de invitaţii mei, aşa cum se făcea odinioară. Am pregătit păstrăv pe piatră şi tocăniţă de miel la ceaun, am făcut hrenzele, placinte de cartof, dar şi slănină la ţiglă. Au fost nişte zile de vis şi abia aştept să le fac şi telespectatorilor cunoştinţă cu tradiţiile culinare din Maramureş. Avem o ţară minunată şi mă bucur tare mult când sunt parte a acţiunilor care ne promovează tradiţiile, a declarant Tand.

 Weekend-urile 14-15 mai şi 21-22 mai vor fi dedicate ediţiilor speciale filmate la Baia Mare, acolo unde Nicolai Tand alături de Maria Simion au avut invitaţi de seamă ai zonei. Paula Selling şi Adrian Sînă sunt primii pe listă, urmaţi apoi de Angela Buciu şi maestrul Dumitru Fărcaş. Bucatele alese vor fi însoţite de poveşti una şi una şi bineînţeles şi de ceteraşi (cîntăreţi din zonă).