Nicolas Cage şi Paul Schrader fac antireclamă celui mai recent film al lor

De: Cătălina Matei / 24.10.2014, 10:15
Nicolas Cage şi Paul Schrader fac antireclamă celui mai recent film al lor
Deşi pare greu de crezut, actorul Nicolas Cage şi regizorul Paul Schrader îşi îndeamnă fanii, prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare, să boicoteze cel mai recent film al lor, "Dying of the Light". Motivul? Compania Lionsgate a preluat controlul asupra peliculei fără acordul celor doi artişti.

La Hollywood, totul pare să fie posibil, inclusiv boicotarea propriului film. În loc să îşi promoveze noul său film, „Dying of the Light”, cineastul Paul Schrader îi învită pe spectatori să îl boicoteze, conform Mediafax. Paul Schrader a protestat prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare, în care cineastul promovează cauza unei „revolte silenţioase”.

Pe pagina sa de Facebook, Schrader, scenaristul unor filme celebre precum „Şoferul de taxi/ Taxi Driver” şi „Taurul furios/ Raging Bull” şi regizorul unor producţii precum „The Canyons” şi „American Gigolo”, a publicat un montaj fotografic în care apare alături de actorii Nicolas Cage şi Anton Yelchin, dar şi de producătorul Nicolas Winding Refn. Cei patru poartă tricouri pe care apare imprimat un text de lege, care se doreşte un mesaj transmis companiei de producţie Grindstone, o divizie a companiei de producţie cinematografică Lionsgate, cu sediul în California.

Montajul fotografic este însoţit de următorul text: „Am pierdut bătălia. «Dying of the Light», un film pe care l-am scris şi regizat, mi-a fost retras, pentru a fi reeditat, remontat, cu o muzică schimbată şi remixat, fără participarea mea. Ieri, compania Grindstone a publicat afişul şi a lansat trailerul oficial. Ele sunt disponibile online. Iată motivul pentru care Nick Cage, Anton Yelchin, Nic Refn şi eu însumi purtăm aceste tricouri, pentru a ne exprima «nesupunerea». Există o clauză în contractele artiştilor care spune că oamenii care deţin drepturile asupra unui film pot să atace un artist, dacă acesta «ponegreşte» filmul în cauză. Vreau, deci, să fiu clar: nu am niciun comentariu de făcut despre acest proiect şi oamenii implicaţi”.

În schimb, textul afişat pe tricourile celor patru artişti stipulează faptul că producătorii nu pot să îi dea în judecată.

Foto: Facebook

Potrivit unor zvonuri care circulă de mai multe săptămâni, cineastul Nicolas Schrader a fost concediat de Lionsgate. Se pare că Schrader ar fi abandonat proiectul, aflat în această perioadă în cabina de montaj, nemulţumit de colaborarea cu această companie de producţie. Regizorul afirmă că a refuzat modificările pe care compania i le-a cerut, iar, după aceea, nu a mai fost „contactat niciodată”.

„Ei au făcut un montaj în cabina lor şi eu m-am găsit în faţa faptului împlinit”, a declarat Schrader, citat de revista Variety.

Nicolas Winding Refn, regizorul filmului „Drive” şi unul dintre producătorii peliculei „Dying of the Light”, i-a luat apărarea lui Schrader, afirmând că atitudinea companiei de producţie Lionsgate reprezintă „o lipsă de respect artistic”.

Pentru moment, lansarea în Statele Unite a acestui thriller, ce prezintă povestea unui agent al CIA care îşi pierde vederea în timpul unei misiuni, a rămas programată pe 5 decembrie 2014.