Nicole Kidman e dependentă de prăjituri

De: Nicoleta Nicolae / 19.07.2014, 07:00
Nicole Kidman e dependentă de prăjituri
Nicole Kidman mărturiseşte că, oricând de sănătos ar mânca, nu rezistă niciodată în faţa unui tort de ciocolată sau de fructe.


Actriţa australiană spune că una dintre plăcerile ei vinovate este să savureze prăjituri şi plăcinte: „Nu pot mânca o felie de tort în fiecare noapte – dar de trei, patru ori pe săptămână, îmi permit! Am o dietă sănătoasă dar, în acelaşi timp, ador prăjiturile şi ciocolata”.
„Am fost întotdeauna tipul de fată înaltă şi slabă şi nu m-am schimbat de la 15 ani. Am un corp de băiat. Mi-ar fi plăcut să am sâni şi un fund ca al lui Jennifer Lopez, dar nu am de gând să îmi fac operaţie, aşa că asta e!”. Nicole Kidman insistă că nu a renunţat niciodată la mâncărurile favorite de dragul siluetei, cu atât mai puţin la deserturi. De altfel, la nunta sa cu Keith Urban, actriţa a avut un tort senzaţional, de trei etaje, din zmeură şi mascarpone, cu sirop şi petale organice de trandafir.
Iar pe site-ul ei, Nicole Kidman recomandă un desert foarte popular în ţara ei natală, Australia, dar şi în Noua Zeelandă. Pavlova, un tort cu bezea, fructe proaspete şi frişcă, a fost creat în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, în anii ’20, când aceasta a avut un turneu în regiune. Delicios şi festiv, Pavlova este desertul preferat de familie în zielele de sărbătoare.

Pavlova


Ingrediente: 3 albuşuri de ou, sare, 1 cană zahăr, 1 lingură amidon, 1 linguriţă suc de lămâie, 1 ¼ frişcă, 1/2 cană zahăr pudră, căpşuni proaspete.
Mod de preparare: Într-un castron, băteţi albuşurile bine şi adăugaţi treptat trei sferturi de cană de zahăr. Amestecaţi restul zahărului cu amidonul şi încorporaţi-l împreună cu sucul de lămâie în bezea. Bezeaua se pune într-o tavă rotundă, pe o hârtie de pergament şi se pune la cuptorul încins la 150 de grade Celsius pentru o oră. După ce e gata, se mai lasă bezeaua în cuptor pentru 30 de minute. Într-un castron, se bate frişca cu zahărul pudră până se întăreşte, apoi se decorează bezeaua. Deasupra se pun felii de fructe proaspete: kiwi, căpşuni, portocale etc.