Nicoleta Luciu, aşa cum n-aţi mai văzut-o niciodată!

De: Nicoleta Nicolae / 10.03.2015, 12:00
 Nicoleta Luciu, aşa cum n-aţi mai văzut-o niciodată!
Astăzi, la „Nunţi de Poveste”, Nicoleta Luciu face ce n-a mai făcut vreodată. Vedeta Prima TV îmbracă straie tradiţionale, mulge vaca şi ţese la război, de la 20.30, la Prima TV.

Nunţile de Poveste continuă, iar rivalitatea dintre Nicoleta şi Denis creşte pentru premiul cel mare. În ediţia de azi, cei doi ajung la Bistriţa, mai precis Nicoleta la Ilva Mare, iar Denis în satul Matei. Pentru că miza e mare şi o singură nuntă poate câştiga premiul emisiunii, un sejur de vis într-o locaţie de cinci stele, vedetele dau tot ce au mai bun pentru ca mirii lor să iasă câştigători. Dacă Denis are parte de o dublă bucurie, pentru că participă atât la o nuntă, cât şi la un botez, Nicoleta are parte de o iniţiere în tradiţiile locale, chiar din partea bătrânilor satului.

Bruneta schimbă rochiile elegante cu portul popular şi este îmbrăcată după datini, chiar de femeile din alaiul miresei. Apoi, bunica îi arată ceea ce mulţi români mai văd doar la muzeu. Nicoleta învaţă să ţeasă la război, află cum se folosesc furca şi fusul şi cum se rânduieşte zestrea unei mirese, în satele de la noi. „Are mama o fetiţă, frumuşică foc”, se mândreşte Nicoleta. „Ce frumos, să mă vadă şi soţul meu îmbrăcată în straie populare româneşti”. (Vedeţi imaginile aici).

Dacă Nicoleta gospodăreşte la Ilva Mare, Denis petrece în satul Matei, unde are parte de miri cu o poveste de viaţă impresionantă. Aceştia au deja doi copii, iar pe fetiţa cea mare a fost cât pe ce să o piardă, după ce aceasta a suferit un accident cumplit, în care a fost tăiată cu o seceră la gât. Cei doi au trecut peste greutăţi, acum au adus pe lume încă o fetiţă, iar pe lângă botezul copilului, părinţii îşi unesc destinele în faţa lui Dumnezeu. Nunta la care participă Denis este mai puţin convenţională, pentru că mireasa a optat pentru o rochie simplă, roşie, în locul celei clasice de mireasă. În plus, la furatul miresei maşina este oprită de poliţie, iar discoteca se închide chiar atunci când petrecăreţii vor să îi calce pragul. Vedeţi cum ies nuntaşii din încurcături, azi, de la 20.30.