Nina Hoss creează dependenţă! Din 5 iunie pe marele ecran

De: Nicoleta Nicolae / 19.05.2015, 16:00
Nina Hoss creează dependenţă! Din 5 iunie pe marele ecran
O frumuseţe răpitoare. Expresivă şi multi-talentată. Inteligentă şi încărcată cu o ambiţie fără precedent. Este una dintre acele actriţe pe care trebuie să le urmăreşti în cel puţin un film – asta dacă îţi plac producţiile cinematografice bune. Te invităm să o cunoşti pe Nina Hoss, în filmul Phoenix şi…aici.

Nina Hoss este una dintre cele mai cunoscute actriţe din Germania, care prin talentul ei a reuşit să încânte întreaga cinematografie din Europa. Are 39 de ani şi a jucat în peste 20 de filme. În România este cunoscută pentru rolurile ei din ” Barbara”  şi ”Vânătoarea de spioni”, iar din 5 iunie o să apară pe marile ecrane în filmul ”Phoenix”. O poveste  aşa cum nu ai mai văzut despre iubire şi jocul ei, despre false identităţi şi secrete. Nina îşi interpretează cu multă intensitate rolul şi recunoaşte că cea mai mare provocare a fost să îşi înţeleagă personajul       ” cine o să fie şi ce o să devină”. Johnny, iubitul ei, o forţează să trăiască o altă viaţă, pe când ea (Nelly) vrea să şi-o continue pe cea veche. Într-un fel sau altul, ea alege să le trăiască pe ambele pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele ambelor măşti: a ei şi a lui.

Teatrul şi filmul, marile iubiri din viaţa ei

Tatăl ei este politician, iar mama ei o respectată actriţă de teatru. Încă de la vârsta de 5 ani şi-a dorit să fie pe scenă. Aşa că de la 7 ani a făcut teatru radiofonic, iar prima apariţie pe scenă a fost la vârsta de 14 ani. De asemenea, a colaborat cu Robert Wilson, unul dintre cei mai extravaganţi şi cunoscuţi regizori de teatru din America. Nina recunoaşte că doar dintr-o pură întâmplare a ajuns să joace în filme, iar primul său rol l-a obţinut când avea 19 ani. În copilărie, în fiecare sâmbătă, mama ei îi permitea să se uite la filme de Hollywood cu Catherine Hepburn şi Ingrid Bergman. Fapt ce  a determinat-o să iubească şi mai mult lumea cinematografiei.

 

Muză la prima vedere

Christian Petzold este cel mai titrat regizor contemporan din Germania. Nina l-a întâlnit  la vârsta de 22 de ani şi a fost imediat absorbită de modul său de a percepe lucrurile. Cum sentimentul a fost reciproc, au ajuns să lege o prietenie strânsă atât  profesională, cât şi personală.

 

Nina Hoss a devenit muza regizorului pentru o bună parte din producţiile sale : ” întreaga sa fiinţă m-a fermecat…modul ei de a se despărţi de propria persoană pentru a lăsa loc personajelor şi a lucrurilor noi; cu fiecare film la care lucram, relaţia noastră a crescut şi a devenit mai puternică.”


Actriţa a colaborat cu el pentru 6 filme şi în continuare îi este o sursă de inspiraţie inepuizabilă. ”Barbara”, ” Yella”, ”Wolfsburg” sunt doar câteva titluri în care ea s-a implicat.      De-a lungul carierei sale a obţinut numeroase premii. Pentru Yella a obţinut Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă, în cadrul premiilor din Berlin, din 2007, iar în 2003 şi 2005 a câştigat premiul Adolf Grimme pentru Something to Remind Me şi Wolfsburg.

Nina, pe lângă activitatea ca actriţă, este angajată în diverse cauze sociale. Amintim aici doar una dintre ele. Este ambasadorul unei asociaţii din Brazilia care militează împotriva defrişării pădurilor şi participă constant la îmbunătăţirea condiţiilor de trai a indigenilor.

Din 5 iunie, o puteţi urmări în filmul Phoenix, într-un rol absolut cutremurător, dar cuceritor. Pe lângă asta, îi puteţi asculta şi ce voce remarcabilă are. Toate melodiile sunt interpretate chiar de ea, dat fiind faptul că Nelly, personajul ei, este o cântăreaţă.