Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

De: Mioara Tronaru / 16.05.2014, 08:00
Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va fi anul acesta la Grădina Botanică Bucureşti. Pe 28 iunie, cele mai valoroase filme de scurtmetraj din ultimul an se văd la picnic.

Ajunsă la a 6-a ediţie, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul-maraton al iubitorilor de cinema în doze mici, va avea loc anul acesta pe 28 iunie, la Grădina Botanică din Bucureşti. O noapte întreagă în care scurtmetrajele premiate ale anului vor anima un colţ liniştit al capitalei, locul perfect pentru evadare urbană.

La Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014, Grădina Botanică se transformă în sală de cinema outdoor iar cerul liber şi iarba verde vor fi decorul pentru cel mai mare picnic nocturn din Bucureşti: două ecrane gonflabile, şase ore de filme scurte, muzică şi jocuri. Este singura noapte din an în care spectatorii prind răsăritul de soare urmărind poveşti cinematografice alături de mii de cinefili. Programul evenimentului din 28 iunie aduce la un loc premiatele din marile festivaluri de film europene şi americane: Oscar, Sundance, Berlin, Rotterdam International Film Festival, Aspen ShortFest sau Raindance Film Festival.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte e organizată în fiecare vară de ShortsUP, numitorul comun al filmelor scurte şi bune din toată lumea. Anul trecut, peste 2000 de spectatori s-au adunat pe iarba Grădinii Botanice din Bucureşti pentru a vedea filme scurte la evenimentul-retrospectivă Best Of ShortsUP. Imagini.

Până la picnicul nocturn al verii, spectatorii bucureşteni se vor întâlni cu scurtmetrajele ShortsUP sâmbăta aceasta, 17 mai, la Noaptea Muzeelor, în cadrul expoziţiei World Press Photo Bucureşti, amplasată în Piaţa Universităţii. O selecţie de filme scurte documentare ce explorează teme sociale, politice şi culturale de actualitate va completa atmosfera celei mai importante expoziţii internaţionale de fotojurnalism. Colecţia de scurtmetraje documentare de la Noaptea Muzeelor va rula outdoor începând cu ora 21:00 iar intrarea este liberă.