Noul film din franciza „Războiul stelelor” se va intitula „The Force Awakens”

Redacția / 09.11.2014, 09:00
Noul film din franciza „Războiul stelelor” se va intitula „The Force Awakens”
Următorul lungmetraj din franciza cinematografică "Războiul stelelor/ Star Wars", ale cărui filmări s-au încheiat de curând, se va intitula "Star Wars: The Force Awakens".

Anunţul a fost făcut joi, de reprezentanţii studiourilor Walt Disney.  Filmul va fi lansat pe marile ecrane în decembrie 2015 şi îi are în distribuţie pe actorii Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Adam Driver şi Oscar Isaac.

Potrivit Mediafax, „The Force Awakens” este primul dintre cele trei filme noi din franciza „Star Wars” anunţate de studiourile Disney, care au cumpărat compania de producţie LucasFilm în 2012, cu 4,05 miliarde de dolari.

Foto: Hepta

Acţiunea din noul lungmetraj, în care actorii din distribuţia primelor filme din franciza „Star Wars” – Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill – îşi vor relua rolurile originale, se va petrece la 30 de ani după evenimentele relatate în filmul din 1983 „Întoarcerea lui Jedi: Ediţie Specială”.

Cineastul J.J. Abrams, regizorul noilor filme din seria „Star Trek”, va regiza „Star Wars: The Force Awakens”, al şaptelea film din această franciză creată de George Lucas.

Foto: Hepta

Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones”.

După succesul filmului „Războiul stelelor”, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, „Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi „Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.