Noutăţi pe BBC Knowledge

De: Mioara Tronaru / 18.01.2014, 08:00
Noutăţi pe BBC Knowledge
Pe lângă faptul că Richard Hammond trece în revistă cele mai bune 41 de momente din ultimii zece ani de Top Gear, BBC Knowledge îl aduce iarăşi pe Louis Theroux cu două dintre anchetele sale, dar şi pe salvatorii monarhiei britanice, regele George şi regina Maria.

Louis Theroux: În spatele gratiilor

Marţi, 21 ianuarie, la 23:00

Louis Theroux investighează San Quentin, cea mai veche şi cea mai cunoscută închisoare de maximă securitate din California. Louis petrece timp în această închisoare cu 6.000 de deţinuţi, înţesată de criminali, violatori, pedofili şi membri de bande şi cunoaşte condamnaţii şi gărzile, devenind parte din viaţa închisorii. Va reuşi Louis să vadă dincolo de infracţiune atunci când cunoaşte un deţinut? Deţinuţii chiar se pot schimba şi deveni mai buni sau sunt toate vorbe-n vânt? Gărzile spun că reabilitarea deţinuţilor nu este uşoară în închisoare, că tot ce pot face ei este să menţină ordinea şi că şi această sarcină este dificilă uneori. În acest timp petrecut în spatele gratiilor, Louis participă alături de gărzi la inspecţiile din celule, în timpul cărora sunt găsite arme letale. Îşi petrece timpul cu un deţinut şi familia acestuia în perioada de vizită – când se primesc, de obicei, drogurile şi armele. Louis este şi martorul sosirii unui nou deţinut, un copil care nu a mai fost închis. Este oare închisoarea ritualul de trecere aşteptat de tânăr sau a fost pur şi simplu o greşeală şi acum nu doreşte decât să se comporte exemplar şi să iasă cât mai repede cu putinţă?

 

Louis Theroux: Sub bisturiu

Marţi, 28 ianuarie, la 23:00

Louis Theroux dezvăluie teribila realitate a obsesiei moderne a vanităţii. Când este prea mult? Sânii mai mari sau abdomenul mai plat chiar sunt cheia fericirii? Louis merge în California, la originile chirurgiei plastice, pentru a observa această tendinţă în mod direct. Este un loc magic, poţi fi oricine vrei, cu „o mişcare din bisturiu” şi câteva mii de dolari. Ceea ce în trecut era un serviciu pe care nu mulţi şi-l permiteau, este acum la îndemâna oricui. În călătoria sa, Louis cunoaşte o serie de personaje incredibile. Eve o transformă complet pe Laura: sâni, ridicarea sprâncenelor şi liposucţie. Dar oare Laura înţelege că această procedură este permanentă, oare chiar deţine controlul asupra acestei transformări? Apoi, îl întâlnim pe Kris, care nu este un star de cinema, ci doar tipul care curăţă piscina. Este sigur că abdomenul perfect îi va schimba complet viaţa, în bine. Nu are timp să meargă la sală, aşa că plăteşte pentru a un abdomen lucrat. Louis descoperă o arenă complexă de chirurgie plastică unde poţi fi orice doreşti, numai să arăţi bine. Oare va ceda Louis promisiunilor facile ale chirurgiei plastice şi va solicita şi el o intervenţie?

 

Regele George şi Regina Maria: Salvatorii monarhiei

Începând de miercuri, 29 ianuarie, la 23:00

George al V-lea a fost cu adevărat un spirit inovator. Născut şi crescut în perioada victoriană, era un conservator. Soţia lui, Regina Maria, adora monarhia şi îşi asculta soţul în toate – chiar şi cu privire la lungimea rochiilor – punând întotdeauna obedienţa şi datoria pe primul plan. Cu toate acestea, în faţa numeroaselor schimbări de după Primul Război Mondial, Regele George chiar s-a dovedit a fi un remarcabil spirit inovator. A creat Casa de Windsor, a îmbrăţişat reforma democratică şi a reinventat multe dintre tradiţiile regale cunoscute în prezent. Mai mult, în momentul în care criza abdicării ameninţa Casa de Windsor, Regina Maria a fost punctul de sprijin către care naţiunea s-a îndreptat, ca simbol al stabilităţii şi continuităţii. Acest documentar în două părţi analizează impactul acestui cuplu remarcabil şi arată modul în care influenţa lor persistă şi astăzi.