Nu m-am masturbat niciodata, este ingrijorator?

Redacția / 21.04.2008, 17:28
Nu m-am masturbat niciodata, este ingrijorator?
Sa ma ingrijorez daca nu am facut-o niciodata? Cand spui "niciodata" la tine inseamna "mai rar"? Inseamna ca nu ai facut-o niciodata?

Nimeni nu trebuie sa isi faca probleme pe aceasta tema. Nu mori daca o faci des, nu mori nici daca nu te masturbezi. Deunazi, comunitatea medicala afirma ca masturbarea este nociva organismului. Astazi ea este privita ca si parte a sanatatii sexuale. Masturbarea este cel mai comun tip de sex de pe planeta, iar oamenii care nu o fac sunt in minoritate. Acestia nu sunt, insa, bolnavi.

Sa ma ingrijorez daca nu am facut-o niciodata? Cand spui "niciodata" la tine inseamna cumva "mai rar"? Inseamna ca nu ai facut-o niciodata sau ca nu o mai faci (te-ai oprit)?

De ce nu o mai faci? Este cumva doar din cauza ca tu ai impresia ca este ceva rau?

De ce iti faci griji, in primul rand, de asta? Vrei sa te masturbezi? Ai senzatia ca ceilalti te preseaza ca ar trebui sa o faci?

Daca nu te-ai masturbat pana acum doar din cauza ca ai incercat de mai multe ori si nu ti se pare interesant sa te satisfaci singur, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Exista destule efecte pozitive ale acestei manifestari, dar vin odata si cu un partener sexual.

De si mai multe ori nu te-ai masturbat pentru ca nu ai vrut sa o faci. Daca te incadrezi in aceasta categorie, mai gandeste-te odata la asta.

Nu m-am masturbat pentru ca simt ca nu mi se potriveste

Masturbarea se aseamana cu sofatul. Felul in care te masturbezi acum, incluzand si fanteziile erotice, difera fata de adolescenta. Iti cunosti mai bine organismul si stii ce te face sa te simti bine. Nu iti place sa te masturbezi din cauza ca nu ai "tehnica pusa (oarecum) la punct", poate. Factori psihologici te impiedica sa te simti astfel bine. Este, totusi, un lucru comun persoanelor ce s-au confruntat cu experiente sexuale negative in trecut.

Masturbarea este specifica persoanelor singure, fara morala

Nu exista un anume tip de persoana care o face sau care nu o face. Fiecare persoana, indiferent de domeniul in care activeaza, imagineaza-ti ca o face. Indiferent de religie, functie, rasa, etc…. In acelasi timp nu inseamna ca toti o facem sau ca trebuie sa o facem. Este o alegere…

Religia si etica nu imi permite

Daca nu o faci din cauza eticii, am fi curiosi sa cunoastem ce lucruri iti fac placere, dar tot din acest segment. Masturbarea si sentimentul de vinovatie fac ca multe persoane sa-si reprime dorintele trupesti (si firesti).

Nu ma masturbez pentru ca nu ma intereseaza sexul cu altcineva si nici singur

Este deseori posibil ca dorintele sa fie afectate de oboseala, stres sau probleme de sanatate. Insa daca perioade bune nu te atrage sexul este ceva la mijloc. Daca dorinta este scazuta din cauza unor probleme de erectie, lubrifiere, durere in timpul actului sexual este clar ca ai probleme de sanatate. Este o cauza comuna si in cazul persoanelor care au avut experiente negative in trecut si incearca sa se regaseasca sau sa regaseasca conexiunea sexuala.

Nu iti ramane decat sa alegi ce vrei sa experimentezi dar si modalitatea de a simti placere. Si, nu spune ca nu ai putina curiozitate sa vezi cum este atunci cand….