Numar record de participanti la Red Bull Romaniacs 2007

Apropo.ro / 06.06.2007, 15:57
Numar record de participanti la Red Bull Romaniacs 2007
Francezul Michel Gau, castigatorul editiei de anul trecut al celui mai dur concurs de enduro din lume, va lua startul in editia a patra cu numarul 1 pe motocicleta. Alaturi de el, in competitia programata in perioada 17 – 21 iunie 2007, se vor afla compatriotii sai Cyril Despres si

Francezul Michel Gau, castigatorul editiei de anul trecut al celui mai dur concurs de enduro din lume, va lua startul in editia a patra cu numarul 1 pe motocicleta. Alaturi de el, in competitia programata in perioada 17 – 21 iunie 2007, se vor afla compatriotii sai Cyril Despres si David Casteau, primii doi clasati in Raliul Dakar 2007

150 de piloti vor lua startul la Red Bull Romaniacs 2007 – un record absolut pentru concursul ajuns anul acesta la editia a 4-a. 25 de piloti la clasa Profesionisti (reprezentand 10 natiuni), 66 de piloti la clasa Experti (in echipe de cate doi) si 58 de piloti la clasa Hobby (in echipe de cate doi sau trei piloti) se vor intrece, in perioada 17 – 21 iunie, pe specialele din jurul orasului Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007.

„Anul acesta avem un numar record de participanti, dar ramane de vazut cati dintre ei vor si ajunge la sosire. Tinand cont de ceea ce s-a intamplat la editiile trecute, cred ca o treime dintre piloti nu vor ajunge la sosire”, a spus organizatorul Martin Freinademetz, austriacul care anul acesta a concurat la Raliul Dakar cu licenta eliberata de Federatia Romana de Motociclism.

Francezul Michel Gau, castigatorul de anul trecut, va avea o misiune extrem de dificila, tinand cont ca pe lista de start se afla si compatriotii sai Cyril Despres, de doua ori castigator al Raliului Dakar (2005 si 2007) si David Casteu, ocupantul pozitiei secunde la editia din acest an a Dakar-uluil. Olandezul Frans Verhoeven este si el unul dintre favoritii la un loc pe podium, mai ales dupa evolutia buna din Raliul Dakar 2007, competitie in care a abandonat insa din cauza unei accidentari in ziua a 13-a.

La startul editiei din acest an, la clasa Profesionisti, se va afla si romanul Emanuel Gyenes. Dupa ce a castigat doi ani la rand titlul la clasa Experti, romanul cu cea mai buna clasare in Raliul Dakar este pregatit pentru aceasta provocare. „Stiu cat de greu a fost traseul in anii trecuti si sunt convins ca anul acesta va fi la fel. Sunt sigur insa ca experienta din Dakar ma va ajuta mult anul acesta”, a declarat Emanuel Gyenes, singurul roman care va participa la clasa Profesionisti.

Christian Pfeiffer, campion mondial la indoor street bike freestyle, va face si el spectacol la Red Bull Romaniacs. Germanul nu numai ca va concura in cel mai dur concurs de enduro din lume, dar a pregatit si un show special in prologul editiei din acest an, programat duminica 17 iunie, ora 13:00, in centrul orasului Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007.

Dupa spectacolul din centrul orasului, urmeaza greul pentru cei 150 de piloti inscrisi la Red Bull Romaniacs. Timp de patru zile, in perioada 18 – 21 iunie, sunt programate probe extrem de solicitante din punct de vedere tehnic si fizic,in muntii din jurul orasului Sibiu, cu o lungime cuprinsa intre 150 si 200 kilometri.


Click aici pentru lista completa de start de la Red Bull Romaniacs 2007 !

Detalii: www.redbullromaniacs.comFoto: Herwing Peuker