O actriţă de la Bollywood a fost condamnată la 26 de ani de închisoare

De: Cătălina Matei / 27.11.2014, 09:44
O actriţă de la Bollywood a fost condamnată la 26 de ani de închisoare
Viaţa bate filmul. Asta ar putea spune Veena Malik, o actriţă de origine pakistaneză, care a fost condamnată la 26 de ani de închisoare pentru blasfemie de un tribunal local, după ce a participat într-un serial de televiziune care descria nunta fiicei profetului Mohamed.
Actriţa şi-a exprimat indignarea faţă de această condamnare mai ales că nu este prima actriţă care a apărut în postură fiicei profetului.Cu toate acestea ea n-a reuşit să impresioneze instanţa, care a decis că trebuie să meargă la închisoare.
 
Odată cu actriţa au mai fost condamnaţi la închisoare şi soţul său, Asad Bashir Khan, şi preşedintele celei mai mari grupări media din Pakistan, care au fost acuzaţi de conspiraţie şi incitare la blasfemie. Gazda emisiunii a fost, de asemenea, pedepsită. 
  
 „26 de ani e o viaţă de om. Nu pot să concep asta. Dar am încă încredere în justiţia din ţara mea”, a spus actriţa, după aflarea sentinţei. Totuşi, norocul ar putea să-i zâmbească actriţei, având în vedere că zona Gilgit, din care aceasta face parte, nu recunoaşte jurisdicţia tribunalui care a acuzat-o, astfel încât ar putea scăpa doar cu scandalul public. 
  
 Cum ţi se pare o asemenea sentinţă? 
 
 
Foto: Independent.co.uk