O actriţă româncă o va juca pe Lauren Bacall!

De: Cătălina Matei / 10.09.2014, 12:11
O actriţă româncă o va juca pe Lauren Bacall!
Viaţa tumultoasă a lui Lauren Bacall, actriţa americană care a murit, luna trecută, la vârsta de 89 de ani, va fi ecranizată, iar cea care a fost aleasă să o interpreteze este o tânără din România: Roxana Condurache.

Filmările pentru drama “Bogie şi Bacall”, un film despre viaţa celebrei actriţe cu rădăcini româneşti Lauren Bacall, vor începe anul viitor, în ianuarie, iar cea care a fost aleasă pentru rolul principal este Roxana Condurache, o tânără actriţă originară din Iaşi, în vârstă de 27 de ani.

Foto: Facebook

Filmul va prezenta povestea de dragoste dintre celebra actriţă, care a murit luna trecută, la vârsta de 89 de ani, şi actorul Humphrey Bogart, însă scenariul introduce în scenă şi personaje precum Nat King Cole, Frank Sinatra, Judy Garland, Spencer Tracy sau Katherine Hepburn.

Foto: Hepta

Conform libertatea.ro, Roxana a fost descoperită în urma unui casting pe Internet, iar producătoarea Helise Flickstein a declarat că a ales-o pe româncă deoarece seamănă izbitor cu Lauren în tinereţe.

“Am căutat în toată lumea şi am găsit-o pe actriţa perfectă care să joace rolul lui Bacall. A durat destul de mult să găsim o artistă care să arate ca Lauren, să aibă acelaşi stil şi să fie la fel de talentată, dar efortul şi aşteptarea au meritat. Roxana Condurache mi-a întrecut orice speranţe şi are ea însăşi potenţialul unei cariere legendare”, a precizat Flickstein într-un interviu.

Foto: Hepta

Între timp, Roxana aşteaptă cu nerăbdare începerea filmărilor. “Discutăm pe internet, iar vara următoare vom începe filmările. Cred că în luarea deciziei a contat în primul rând audiţia, apoi rolul meu din «The Whistleblower », unde am jucat cu Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave, apoi fizicul meu asemănător cu al lui Lauren Bacall. Nu în ultimul rând, cred că a contat şi faptul că Bacall are origini româneşti”, a declarat Roxana Condurache pentru Libertatea.

Foto: George Pomponiu

Roxana are 27 de ani şi a studiat la Iaşi, la Facultatea de Teatru, apoi a făcut un master în Dramaturgia Cinematografică la Bucureşti, iar cariera şi-a început-o cu piese de teatru precum “Take, Ianke şi Cadâr”.