O Lume Nouă – în premieră absolută la TIFF 2014

De: Mioara Tronaru / 31.05.2014, 08:00
O Lume Nouă – în premieră absolută la TIFF 2014
O Lume Nouă / Start Anew World, filmul de scurtmetraj ficţiune regizat de Luiza Pârvu şi scris de Toma Peiu, va putea fi văzut în premieră absolută în cadrul competiţiei Zilelor Filmului Românesc (ZFR), la cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Filmul va putea fi urmărit în prezenţa echipei miercuri, 4 iunie, de la ora 22:30, la Cinema Florin Piersic. A doua proiecţie a filmului este programată vineri, 6 iunie, de la ora 10:00, la Cinema Victoria. Actorii din rolurile principale, Olimpia Melinte şi Florin Penişoară, regizoarea Luiza Pârvu, scenaristul Toma Peiu, producătoarea şi scenografa Adriana Răcăşan, co-producătorul Mihai Penişoară şi producătorul asociat Dan Chişu vor fi prezenţi la întâlnirea cu publicul TIFF.

Produs din resurse independente, O Lume Nouă a fost filmat în toamna anului trecut, la New York. Peste 100 de oameni au făcut posibilă filmarea scurtmetrajului, cu fonduri şi servicii, în urma unei campanii publice care a inclus o componentă de crowd funding, prin intermediul platformei Indiegogo.

Grigore Leşe semnează muzica de pe coloana sonoră a filmului, din a cărui echipă de creaţie mai fac parte directorul de imagine chinez Shan Jin, sound designerul Laura Lăzărescu, monteurul Tudor D. Popescu, scenografele Lulu Petrescu şi Erin Vassilopoulos.