„O mie şi una de nopţi”, serial interzis în Argentina?

Apropo.ro / 27.01.2015, 10:54
Serialele au o infinită putere de a uni oamenii, dar şi de a-i despărţi iremediabil. Serialul turcesc "O mie şi una de nopţi" pare să fie genul de serial care trezeşte pasiuni oriunde e difuzat. După succesul nemaipomenit de care s-a bucurat în Chile, a venit şi rândul Argentinei. Însă aici o comunitate anume protestează împotrivă serialului pe motiv că e ....turcesc.
Comunitatea armenilor din Argentina au deschis o petiţie adresată directorului canalului de televiziune Canal 13 pentru suspendarea serialului turcesc „O mie şi una de nopţi” pe motiv că întinează memoria armenilor ucişi acum o sută de ani în Turcia.  
  
Anul acesta comunitatea armeană de pretutindeni comemorează 100 de ani de la tragedia petrecută în 1915, motiv pentru care au organizat diferite acţiuni de protest în întreaga lume. În petiţia adresată Canalului 13 se menţionează că serialul ” răneşte comunitatea armeană într-o ţara care a recunoscut Genocidul Armean şi care acceptă lobby-ul turc ce încearcă discreditarea centarului”. 
 
Deşi are deja peste 10 ani vechime, serialul „O mie şi una de nopţi” se bucură de un succes nemaipomenit în America Latina. În Argentina, el a fost programat intitial pe parcursul zilei, dar, din cauza audienţelor excelente, a fost mutat în orarul de seară, în „prime-time”. Ba mai mult, sâmbătă şi duminică, canalul transmite şi un sumar al episoadelor pentru cei care au pierdut serialul din cauza vacanţei de vară.