O nouă poveste cutremurătoare la „Visuri la cheie”. O fetiţă operată de tumoare pe creier primeşte o cameră pictată

De: Cătălina Matei / 19.11.2014, 09:21
O nouă poveste cutremurătoare la „Visuri la cheie”. O fetiţă operată de tumoare pe creier primeşte o cameră pictată
Miercuri seară, începând cu 20.30 la PRO TV, caravana „Visuri la cheie” ajunge la marginea Bucureştiului, în comuna Jilava. Povestea prezentată în această ediţie va cutremura România: Mary a fost diagnosticată la vârsta de 4 ani cu tumoare pe creier. În urma operaţiei, boala se află în remisie, dar copilul a rămas cu probleme motrice.

Pentru a putea realiza operaţia, familia Mihai a vândut totul, locuind până la venirea echipei „Visuri la cheie” într-o singură cameră patru persoane: Mary, surioara sa de 1 an şi cei doi părinţi. Posibilităţile financiare sunt extrem de reduse, Mary necesitând un regim alimentar strict, o medicamentaţie extrem de complexă. Patru persoane sub un singur acoperiş, patru persoane în acelaşi pat… dar patru persoane unite, o familie!

Problemele de sănătate ale lui Mary au început în urmă cu patru ani. După luni întregi de dureri de cap tratate ca afecţiuni ORL, fetiţa a intrat în comă fiind diagnosticată în luna august 2010 cu tumoră cerebrală. A fost operată de urgenţă, de două ori: prima dată din cauza suprapunerii  unei hemoragii intratumorale, care i-a ameninţat grav viaţa, şi a doua oară pentru extirparea aproape completă a tumorii.

Foto: PRO TV

Dar lupta nu s-a terminat. Din cauza tumorii, dar şi post operator, fetiţa a rămas cu hemipareză stângă şi epilepsie, care necesită tratament permanent cu medicamentaţie anticonvulsivantă, precum şi fizio-kinetoterapie, care să-i remedieze problemele motorii. Intervenţia neurochirugicală a fost doar o etapă de tratament, ea urmând cure de chimioterapie, cu medicamente pe care părinţii trebuie să le achiziţioneze, deoarece institutul oncologic nu le are la dispoziţie.

Dragoş şi echipa sa de nădejde vor readuce speranţa în viaţa familiei Mihai, punând la cale un plan pentru ca viaţa lui Mary să fie schimbată, pentru ca familia copilei să aibă o viaţă mai liniştită.

Solidaritatea umană şi dorinţa de a ajuta un copil încercat vor mobiliza echipa La Măruţă. Cătălin şi trupa RedBlonde vor veni să dea o mână de ajutor voluntarilor în demersul acestora de a face lucruri minunate, de a reda zâmbetul pe chipul unui copil care are nevoie de linişte şi de o cameră de recuperare, un copil inteligent cu care soarta a fost dură.

 „Povestea lui Mary e tulburătoare. Câte lucruri îndură acest copil, ce puternici au fost părinţii în momentul în care au luat decizia să respecte dorinţa lui Mary de a avea o surioară sunt lucruri uimitoare. O poveste de viaţă impresionantă la care oamenii au rezonat imediat în momentul în care a început construcţia visului”, a declarat Dragoş Bucur.