O supa de 160 de euro
Supa se numește „Buddha sare peste zid” doarece, potrivit legendei, simțindu-i mirosul ieșit din comun, Buda a sarit peste un zid pentru a ajunge mai repede la aceasta supa, deși era vegetarian.
Preparatul trebuie comandat cu cinci zile în avans și conține înotatoare de rechin, urechi de mare întregi, o specie rara de ciuperci japoneze, melci de Saint-Jacques uscați, jambon de Hunan, carne de porc și ghimbir.
„Cred ca supa își merita prețul pentru ca daca încercați sa o gatiți acasa, prețul ingredientelor va fi similar. Nu avem prea mari venituri de pe urma acestui preparat”, a declarat Bernard Yeoh, proprietarul restaurantului.
Supa, „demna de un împarat”, potrivit meniului, este servita în Asia în mod tradițional la casatorii și aniversari. Prepararea este extrem de minuțioasa, ingredientele fiind fierte sau gatite cu aburi între patru și șapte ore fiecare.
Mediafax