Ora Pământului

De: Mioara Tronaru / 22.03.2013, 16:43
Ora Pământului
COSMOTE România continuă să îi provoace şi anul acesta pe clienţi să se implice în protecţia mediului, prin intermediul programelor sale dedicate, I love recycling şi Adoptă o pădure, cu ocazia Orei Pământului care va fi celebrată pe 23 martie (în intervalul orar 20:30-21:30).

Astfel, pentru fiecare telefon mobil vechi sau accesoriu colectat în vederea reciclării în orice magazin COSMOTE şi Germanos, începând cu 23 martie şi până la finalul lunii septembrie 2013, compania va planta câte un copac în pădurea COSMOTE. Anul trecut, 1.900 de deşeuri de telefonie mobilă au fost colectate în magazinele companiei, iar în urma colectării acestora COSMOTE a plantat 1.900 de copaci şi alţi 5.000 în nume propriu, cu ajutorul a 200 de voluntari, angajaţi, bloggeri şi membri ai ONG-urilor partenere.

Similar cu desfăşurarea de anul trecut a programului, ca urmare a colectării de telefoane mobile vechi şi accesorii începând cu 23 martie şi până la finalul lunii septembrie, angajaţii COSMOTE şi voluntarii vor planta în toamnă numărul de copaci rezultaţi din programul de anul acesta. I love recycling şi Adoptă o pădure sunt cele două programe alăturate în iniţiativa de a colecta telefoanele mobile vechi şi a reîmpăduri astfel câteva dintre zonele ţării. Provocarea va fi transmisă angajaţilor şi clienţilor COSMOTE prin intermediul unei campanii de comunicare de web-bannere pe site-ul companiei şi pe intranet, al altor mijloace de comunicare internă şi al SMS-urilor.

Adoptă o pădure a fost lansat în 2009 în cadrul unui proiect-pilot în Căciulaţi, cu 5.000 de copaci plantaţi şi a continuat în 2010, prin plantarea a 10.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 20.000 metri pătraţi, în zona de Est a Ploieştiului. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Asociaţiei MaiMultVerde şi al Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti. Anul trecut, alţi 6.900 copaci au fost plantaţi pe 10 noiembrie în apropiere de Ploieşti, unde aproximativ 200 de persoane au dus mai departe implicarea şi interesul clienţilor COSMOTE şi Germanos în colectarea telefoanelor mobile vechi şi a accesoriilor, prin plantarea câte unui copac pentru fiecare dintre articolele colectate în 2012.

Din 2007, Ora Pământului este cel mai mare eveniment din lume pe durata căruia milioane de oameni sting lumina timp de o oră. Ora Pământului 2013 are loc sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 20.30 (ora locală) şi reprezintă un apel global la acţiune, adresat fiecărui individ, fiecărei afaceri şi fiecărei comunităţi din lume. Ora Pământului 2013 este Momentul Provocării, în care companiile transmit o provocare clienţilor, celebrităţile îşi provoacă fanii, oraşele lansează provocări între ele şi prietenii se provoacă unii pe alţii să acţioneze pentru un mediu mai curat. Este un mesaj pentru a lua atitudine, pentru a ne asuma responsabilitatea, pentru a ne implica activ în construirea unui viitor sustenabil.