Orlando Bloom, călătorul

Apropo.ro / 29.06.2013, 08:00
Orlando Bloom, călătorul
Şi piratul Will Turner şi elful Legolas erau mari plimbăreţi, unul mai ales pe ape, celălalt pe uscat, prin Pământul de Mijloc. Nu e deci de mirare că şi interpretului lor, actorului Orlando Bloom, îi plac călătoriile. E drept că şi ”job-ul” l-a ajutat. Cum, pe unde şi în ce fel, ne spune chiar el.

Ce sfaturi ai pentru combaterea oboselii provocate de schimbarea de fus orar, după ce călătoreşti pe ruta Londra-Sydney?

Pentru mine, esenţial este să nu beau alcool, ci doar multă apă, şi să mă adaptez cât mai rapid la fusul orar al zonei în care ajung. Când sosesc la destinaţie, îmi place să intru cât mai curând într-o sală de gimnastică. Am constatat că mişcarea mă ajută să combat oboseala provocată de schimbarea de fus orar.

Care ar fi cele mai bune recomandări ale tale pentru un weekend la Londra?

Londra este unul dintre cele mai grozave oraşe din lume, un adevărat creuzet de culturi şi elemente diverse. În Marea Britanie se găseşte câte ceva pentru fiecare – de la festivaluri de muzică precum cel de la Glastonbury până la “Taste of London” sau evenimente sportive extraordinare ca Wimbledon, Regata Henley sau Royal Ascot… Ca să nu mai vorbim despre unele dintre cele mai bune spectacole de teatru din lume, în West End, sau expoziţii la V&A sau la Muzeul de Istorie a Naturii.

Ce îţi iei în bagajul de mână?

Îmi place să aleg variante cât mai simple, aşa că folosesc un sac de voiaj negru, de weekend, sau o valijoară neagră. În general, am la mine laptop-ul, câteva cărţi bune şi ipod-ul.

Ce preferi să faci în timpul zborului ? Citeşti o carte, asculţi muzică sau te uiţi la filme?

Depinde ce am chef să fac… De multe ori citesc o carte sau mă uit la un film, dar îmi place să profit de timpul respectiv şi ca să mai răspund la email-uri sau ca să dorm.

  Care ar fi cel mai bun oraş în materie de mâncare?

Depinde ce fel de bucătărie preferi. Londra face cea mai bună friptură la cuptor. Eu şi Miranda mâncăm cu mare plăcere fructele de mare din Sydney, iar fripturile din Africa de Sud sunt extraordinare. Şi toată lumea ştie că în Noua Zeelandă se prepară cea mai bună carne de miel.

Unde nu ai fost niciodată, dar ţi-ai dori să ajungi?

Aş vrea să-l duc pe Flynn să-i vadă pe panda din Chengdu.

Care e prima ta amintire legată de un zbor cu avionul?

Copil fiind, am avut ocazia să îl cunosc pe căpitanul unei curse British Airways. Am fost atât de încântat când mi-a arătat carlinga şi butoanele panoului de zbor! Am fost absolut copleşit de întâlnirea cu căpitanul, care mi s-a părut un tip extraordinar. Mi-a pus în jurnalul meu de atunci o ştampilă pe care am păstrat-o până în ziua de azi.

 Unde te consideri acasă?

Acasă e acolo unde e familia mea, indiferent unde ar fi locul respectiv.

Cât de des călătoreşti?

Uneori mai des, alteori nu foarte des… Totul depinde de programul meu de lucru. Acum urmează să lucrez în Noua Zeelandă cam o lună, ca să terminăm filmările la “The Hobbit”. Apoi plec la New York pentru mai bine de şase luni, fiindcă joc rolul lui Romeo în “Romeo & Juliet” de Shakespeare, care se va juca pe Broadway, în regia lui David Leveaux.

Care ar fi cel mai bun sfat de călătorie?

Întreabă echipajul de zbor ce locuri te-ar sfătui să vizitezi, după ce ajungi la destinaţie. Ei par să ştie întotdeauna care sunt cele mai bune lucruri de văzut şi de făcut, tot ce e în vogă.

Ce film te-a inspirat să călătoreşti? 

Mi-a plăcut grozav experienţa trăită la filmările pentru “Stăpânul inelelor”, în Noua Zeelandă. E un loc superb, absolut magic, iar oamenii de acolo sunt extrem de primitori.

Cum te îmbraci când călătoreşti?

Îmi place să mă simt confortabil, aşa încât de obicei când călătoresc port blugi şi un tricou. Dacă e un zbor pe distanţă lungă, mă schimb în pijamaua oferită de BA.