OSCAR 2017: S-a găsit vinovatul: cine este responsabil pentru cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor

De: Cătălina Matei / 28.02.2017, 16:14
OSCAR 2017: S-a găsit vinovatul: cine este responsabil pentru cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor
Persoana vinovată de gafa de la finala celei de-a 89-a ediţii a Premiilor Oscar de duminică seară, înmânându-i lui Warren Beatty un plic câştigătorii greşiţi, este Brian Cullinan, un contabil al Academiei Americane de Film, ocupat cu publicarea de mesaje despre actori, pe Twitter, relatează Reuters.

Un contabil al Academiei Americane de Film a dat în bară procedura meticuloasă de anunţare a premiului Oscar pentru cel mai bun film înmânând plicul greşit, astfel că filmul „La La Land” a fost declarat câştigător înainte ca „Moonlight” să fie desemnat adevăratul câştigător al premiului, au anunţat reprezentanţii firmei PricewaterhouseCoopers (PwC), luni seară.

Contabilul Brian Cullinan, despre care mai multe surse din media au declarat că scria mesaje pe Twitter cu puţin timp înainte de anunţarea celui mai important premiu de la Gala Oscar, de duminică noapte, le-a înmânat prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway plicul greşit, a menţionat firma de contabilitate într-o declaraţie publică.

Gafa a lăsat cu gura căscată nu doar publicul prezent la Dolby Theatre din Hollywood, dar şi telespectatorii care au urmărit în direct gala Oscar. „Cullinan a dat din greşeală plicul de rezervă pentru cea mai bună actriţă în rol principal în loc să îmnâneze plicul pentru cel mai bun film lui Beatty şi Dunaway”, au declarat reprezentanţii PwC.

„Odată ce s-a petrecut această eroase, protocolurile pentru a corecta greşeala nu au fost duse la îndeplinire suficient de rapid de către dl. Cullinan sau de către partenerul său.”

Ziarul Wall Street Journal şi site-ul monden TMZ.com au scris că Brian Cullinan se ocupa cu postarea de fotografii cu actriţa Emma Stone pe reţeaua de socializare Twitter cu câteva minute înainte de a crea confuzia.

Fotografia de pe contul de Twitter al lui Cullinan a fost ştearsă ulterior dar aceasta mai putea fi văzută luni în arhiva unei pagini cache. Cullinan nu a comentat subiectul.

Greşeala a fost îndreptată abia după momentul în care echipa, producătorii şi actorii filmului „La La Land” au mers scenă şi şi-au livrat deja discursurile de acceptare pentru premiu. În cele din urmă, producătorul muzical al filmului, Jordan Horowitz, a îndreptat eroarea.

„Oameni, oameni, îmi pare rău. Nu. E o greşeală,” a spus Horowitz. „‘Moonlight,’ voi aţi câştigat Oscarul pentru cel mai bun film. Asta nu e o glumă.”

Abia după trei ore, firma PricewaterhouseCoopers, care s-a ocupat de procedurile de votare al Academiei Americane de Film timp de 83 de ani, a confirmat că Beatty şi Dunaway au primit plicul pentru categoria greşită.

Reprezentanţii PwC au declarat că îşi asumă integral greşeala şi au cerut scuze actorilor şi echipelor filmelor „La La Land” şi „Moonlight.”

„Le cerem scuze sincer lui Warren Beatty, Faye Dunaway, gazdei Jimmy Kimmel, şi reţelei ABC, precum şi Academiei. Niciunul dintre aceştie nu au fost responsabili pentru eroirile comise ieri seară”, au mai declarat reprezentanţii PwC

Articolul integral aici!