„OUR BODY: Universul Interior”, în premieră la Cluj-Napoca

De: Nicoleta Nicolae / 10.07.2015, 12:15
„OUR BODY: Universul Interior”, în premieră la Cluj-Napoca

Suntem ceea ce mâncăm, bem şi respirăm. Şi nimic nu o demonstrează mai bine decât expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” la Cluj-Napoca! După ce-a traversat peste 30 de ţări şi a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” îşi deschide porţile la Iulius Mall Cluj începând de vineri, 17 iulie 2015, până pe 31 octombrie inclusiv. Clujenii pot descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman şi modul în care funcţionează, cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale. Un eveniment produs de Universal Exhibition Group şi organizat de Events în colaborare cu Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

Vizitatorii vor porni într-o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei şi fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale. Printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid), ţesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permiţând vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcţionează organismul uman, şi felul în care maladiile şi obiceiurile nesănătoase solicită funcţiile corpului.

Cu un puternic accent pe prevenţie, sănătate şi educaţie, expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoaşterea propriului corp şi să-i convingă pe vizitatori de importanţa alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ ţesuturi, organe sau celule sănătoase şi variantele lor afectate de diverse boli, expoziţia oferă celor ce-i trec pragul şansa de a vizualiza şi de a înţelege mai bine condiţii medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar, etc).  

Expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” poate fi o experienţă de familie valoroasă, o ocazie unică pentru părinţi de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriţie corectă, sport regulat, un stil de viaţă sănătos, precum şi impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative şi asistenţi cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeţilor. Organizatorii şi-au propus să implice atât şcolile locale, profesorii, dar şi unităţile medicale în demersul lor de a promova cele mai bune practici pentru o viaţă sănătoasă, dar şi de a creşte interesul tinerilor pentru profesiile medicale.

“O expoziţie fascinantă, care are câte ceva pentru toată lumea, de la cei mai buni chirurgi la oamenii obişnuiţi” - Chicago Tribune / “O expoziţie care îţi dă şansa să te opreşti şi să reflectezi” - Detroit Free Press / "Frumoasă şi uluitoare" - Press-Register Mobile

„OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de Iulius Mall Cluj într-un spaţiu expoziţional special amenajat, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.


Biletele vor putea fi achiziţionate începând cu data de 17 iulie de la intrarea în expoziţie. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.