(P) Back to school – emoţii, bucurie şi temeri. Cum ne pregătim?

De: Cătălina Matei / 12.09.2014, 08:30
(P) Back to school – emoţii, bucurie şi temeri. Cum ne pregătim?
Mai e mai puţin de o săptămână până la începerea noului an şcolar, iar emoţiile deja încep să apară.

În plus, dacă nu e primul an de grădiniţă sau de şcoală, avem încă vie memoria anului trecut cu haos, plânsete (începând cu copilul şi terminând cu bunica. Da, şi noi pe acolo pe la mijloc.), nenumărate “nu mai vreau la gradi” “nu mai vreau la scoala”, iar când în sfasit îl convingem să mai dea o şansă, auzim invariabil “nu vreau să mă îmbrac cu asta” “dă-mi alţi pantofi”. Şi în mintea noastră se aude că o mantră:

– Răbdare, Răbdare, Răbdare.

Aşa că mai jos am pregătit un plan de bătaie, pentru că toată lumea să îşi păstreze zen-ul cât mai mult timp:

 

  1. Stabiliţi o întâlnire cu învăţătoarea, sau după caz educatoarea

Copilul fie trebuie să se obişnuiască cu autoritatea unei noi persoane, şi atunci când e luat prin surprindere se simte debusolat. De aceea e recomandat să vă întâlniţi cu eucatoarea sau invatoarea, să staţi toţi de vorbă, iar cel mic va avea în prima zi de şcoală o invatoare care îi e deja prietena.

 

  1. Contactaţi părinţii care vor avea copii în aceeaşi clasă şi întâlniţi-vă cu toţii

Una din cele mai mari frici ale copiilor e cea de necunoscut (bine, şi a adulţilor, dar asta rămâne între noi). Imaginaţi-vă că intraţi într-un spaţiu nou mâine, cu 20 de străini, unde nu ştiţi ce aveţi de făcut şi ce vor ceilalţi de la voi. Aşa e că sună înfricoşător?

Şi copilul are aceeaşi senzaţie în prima zi de şcoală. Dar dacă va face dinainte cunoştinţă cu câţiva copii, atunci se va simţi mai în siguranţă alături de noi prieteni.

  1. Pregătiţi rutina de înainte

Copiii au nevoie de rutină ca să se simtă în control şi în siguranţă. De aceea cu câteva zile înainte de şcoală, stabiliţi ora de somn mai devreme, puneţi ceasul să sune la ora 7 dimineaţa şi încet încet implementaţi aceeaşi rutină care va avea loc şi la începerea şcolii.

 

  1. Creaţi un calendar şcolar

Stabiliţi un calendar pe perete în care să notaţi toate activităţile în zilele aferente, inclusiv serbarea de sfârşit de an şi ziua de Crăciun. Apoi prezentaţi-l copilului pentru că şi el să ştie de dinainte, cum o să se desfăşoare anul şi mai ales, câte zile mai sunt până la Crăciun.

  1. Asiguraţi-vă că cel mic va alerga fericit în curtea şcolii

Acum că ne-am asigurat că cel mic să se descurce emoţional cât mai bine cu reintoarcearea la şcoală, trebuie să avem grijă un pic şi de sănătatea şi dezvoltarea lui. Iar unul din cele mai importante aspecte este încălţămintea. Multe ore pe zi va sta incaltat in aceeasi pereche de pantofi, si este important ca acestia sa ii protejeze piciorul, sa il sustina intr-un mod sanatos, sa permita o dezvoltare corecta si sa nu il oboseasca inutil.

Asa ca am pregatit seria Back to School. Pantofiori pentru toate varstele, toate gusturile si toate personalitatile. De la fetite delicate care se viseaza in castele de arama, la fetite zglobii care se catara in copaci cu baietii. Cat despre baieti, aventurieri, sportivi, silitori, sau toate la un loc, isi vor gasi la Pantofiorii Veseli perechea potrivita de incaltaminte.