(P) Cum alegi si de unde cumperi aparatul de aer conditionat ideal

De: Andra Voiculescu / 03.07.2020, 10:42
(P) Cum alegi si de unde cumperi aparatul de aer conditionat ideal
Alegerea aparatului de aer conditionat nu este chiar cel mai simplu lucru, daca vrei sa te asiguri ca vei avea o vara suportabila. Criteriile de care trebuie sa tii cont cand vrei sa achizitionezi un sistem de climatizare sunt multiple si trebuie coroborate.

 

Pentru a cumpara un aparat de aer conditionat potrivit nevoilor tale trebuie sa ai in vedere suprafata pe care trebuie sa o deserveasca, numarul de incaperi, numarul si dimensiunea ferestrelor, numarul de ore de umbra sau de lumina a soarelui si momentul zilei in care acestea patrund in locuinta, nivelul de izolare al incaperii si, bineinteles, bugetul disponibil.

In functie de numarul de camere pe care doresti sa le climatizezi, poti alege fie un sistem split (o unitate exterioara, o unitate interioara) sau unul multi split (o unitate exterioara, cel putin doua unitati interioare, in functie de necesitati).

In functie de suprafata incaperilor pe care aparatul de aer conditionat trebuie sa le deserveasca, alegi capacitatea sistemului, masurata in BTU/ora. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat aparatul este mai puternic si va putea racori sau incalzi o incapere mai mare:

– incapere de 20-25 mp – capacitate 9000 BTU/ora

– incapere de 25-35 mp – capacitate 12000 BTU/ora

– incapere de 40-50 mp – capacitate 18000 BTU/ora

– incapere de 60-70 mp – capacitate 24000 BTU/ora.

Cand capacitatea este mai mare nu este suficienta pentru ca aparatul sa deserveasca mai multe incaperi. Pentru acest lucru aveti nevoie de unitati interioare in fiecare camera pe care doriti sa o climatizati.

Pe langa capacitate, performanta energetica este un criteriu important atunci cand cumparati un aparat de aer conditionat. Cautati in specificatiile tehnice valorile SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) si SCOP (Seasonal Energy Efficency Ratio). Cu cat valoarea SEER si SCOP este mai mare, cu atat aparatul este mai performant din punct de vedere al consumului de energie electrica si, prin urmare, mai economic. De exemplu, intre doua aparate din aceeasi clasa energetica, mai economic va fi cel cu SEER mai mare.

In functie de nevoi si preferinte, puteti alege aparate de aer conditionat cu mai multe functii. Cele mai multe au ca functii de baza racirea, incalzirea, dezumidificarea si ventilatia; exista, insa, si optiuni precum purificarea aerului, autocuratare, monitorizare a temperaturii din incapere, detectare a prezentei umane, programare etc.

  

De unde cumperi aparatul de aer conditionat ideal

Climatico este alegerea ideala atunci cand ai nevoie de un aparat de aer conditionat. Companie cu obiect de activitate lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat, Climatico este Home Comfort Expert Daikin (producator etalon in echipamente de climatizare si purificare aer). Climatico nu este doar distribuitor, ci se ocupa si cu proiectarea si instalarea sistemelor, de asigurarea garantiei si de service.

Orientati spre a oferi clientilor servicii de inalta calitate, Profesionistii Climatico sunt preocupati de a oferi clientilor servicii de inalta calitate si ca acestia sa faca alegerile potrivite; livrarea se face rapid, iar montajul este unul de calitate, totul la un excelent raport calitate-pret. Climatico ofera clientilor facilitati precum livrare gratuita, drept de retur 30 de zile, plata in rate si suport si consiliere gratuita online, telefonic sau prin email.