Paul Hitter – Recent Works in USA

Redacția / 20.03.2015, 17:04
Paul Hitter – Recent Works in USA

Sâmbătă, 21 martie 2015, începând cu ora 19.00, galeria ArtXpert Bucureşti, strada Puţul lui Zamfir nr. 45-47, va prezenta în premieră o selecţie de lucrări ale artistului Paul Hitter, proaspăt întors în România după o călătorie de trei luni în America. Tablourile au fost realizate în exclusivitate în Statele Unite ale Americii, ele fiind expuse deja în expoziţii personale şi de grup în Los Angeles şi Salt Lake City.

Expoziţia va fi deschisă doar în data de 21 martie, artistul urmând apoi să îşi continue călătoria prin Europa, printr-o expoziţie de 2 săptămâni în Marsilia, în cadrul festivalului Latcho Divano. De asemenea, în cadrul evenimentului va rula - în premieră - filmul documentar despre viaţa lui Paul Hitter – ”Exil”. Intrarea este liberă!Lucrările Americane continuă în linia binecunoscută a curentului artistic înfiinţat chiar de Paul Hitter numit Expresionism Balcanic. Perioada “Americană” se dovedeşte a fi foarte productivă, acesta realizând în numai 3 luni peste 15 picturi.

Este, de altfel, a doua călătorie peste Atlantic a artistul, în 2014 Paul Hitter expunând în Los Angeles în binecunoscutul House of Blues din Los Angeles alături de trupă VIZA şi în Brooklyn Bowl din Las Vegas alături de trupă de avengura internaţională Gogol Bordello.Experienţa Americană, călătoria continuă, lumina solară a Californiei, locurile şi oamenii noi –  toate acestea îşi pun amprenta asupra picturilor sale, aducând un plus de culoare, cât şi teme legate de cultură americană şi de nouă cultura Globală, interpretate şi asimilate Expresionismului Balcanic.

Despre curentul artistic Expresionism Balcanic

Expresionism Balcanic – este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat în anul 2010 în Bucureşti, având la bază experienţa sa din Exil, acesta studiind şi trăind în Germania timp de 9 ani.

Expresionismul Balcanic este un mix exploziv între cultura tipic balcanica, mituri şi tradiţii, arta naivă, cultura rromă şi expresionism pur. În 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de către artist împreună cu Galeria Artxpert.

Manifestul Expresionismului Balcanic poate fi găsit aici: http://popartxpert.blogspot.ro/2014/03/the-balkan-expressionism-manifesto.html

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City. În prezent, trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Site-ul galeriei: http://artxpert.net/

 
Despre documentarul Exil

Filmul Exil este finalizat de autoare, Elena Năzare, după aproape 3 ani de lucru şi documentare şi îl are în centru pe Paul Hitter, artist originar din România care duce o viaţă tipică emigranţilor din vestul Europei. Cultura Rromă este inspiraţia lui Paul şi pata de culoare a filmului Exil.

Filmul este despre o călătorie continuă şi pune în lumina problemele cu care artistul se întâlneşte zi de zi în viaţa sa de ”cetăţean de mâna a două” în oraşul Munchen din Germania, trădând totodată pasiunea şi dragostea Elenei Năzare pentru viaţa Rromilor.Sponsori: Coca Cola, Piraeus Bank, Butan Gaz, Funk Insurances