Peter Jackson a primit o stea pe Walk of Fame

De: Cătălina Matei / 10.12.2014, 10:47
Peter Jackson a primit o stea pe Walk of Fame
Regizorul neozeelandez Peter Jackson, realizator al trilogiilor "Stăpânul Inelelor" şi "Hobbitul", a primit, luni, o stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în prezenţa actorilor din filmele sale.

Actorii Elijah Wood (Frodo), Orlando Bloom (Legolas), Andy Serkis (Gollum), Richard Armitage (Thorin Oakenshield), Lee Pace (Thranduil) şi Evangeline Lilly (Tauriel) au fost prezenţi pentru a îl omagia pe cineastul neozeelandez, informează Mediafax.

„Bine aţi venit pe Pământul de Mijloc, cunoscut, de asemenea, ca Hollywood, California”, a declarat Mitch O’Farrell, membru al consiliului administraţiei din Los Angeles, în deschiderea ceremoniei la care au asistat câteva sute de fani.

„Eşti într-adevăr unul dintre cei mai geniali regizori de pe planetă”, i-a spus Andy Serkis lui Jackson.

 Peter Jackson, în vârstă de 53 de ani, a dezvelit, luni, steaua care îi poartă numele, cu câteva zile înainte de premiera în Statele Unite a celui mai recent film al său, „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies”. În România, filmul va intra în cinematografe pe 19 decembrie.

Steaua lui Peter Jackson se află chiar în faţa Dolby Theatre, unde are loc în fiecare an ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

Peter Jackson, un fan al povestirilor fantastice ale lui J.R.R. Tolkien, a făcut istorie cu trilogia „Stăpânul Inelelor”, devenind primul regizor care a realizat trei filme importante simultan. Anterior a primit critici favorabile pentru lungmetrajul „Heavenly Creatures” (1994), care a obţinut Leul de Argint la Festival de Film de la Veneţia şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Peter Jackson a fost recompensat cu trei premii Oscar, în categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu adaptat” şi „cel mai bun regizor”, pentru „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea regelui” (2004). Pentru acelaşi film, Jackson a primit şi un Glob de Aur pentru cel mai bun regizor.