• Piesă de teatru
Autor:
Radu Iacoban
Scenariu:
Mihaela Ularu
Regizor:
Radu Iacoban
Costume:
Mihaela Ularu
Distribuţie:
Istvan Teglaş, Ana Ularu
Prezentare

Data şi ora: vineri, 6 februarie, ora 19.00

Durata spectacolului: 1h10

Locul: Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14)

Preţul biletului: 30 de lei

Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244

Textul şi regia: Radu Iacoban

Cu: Ana Ularu şi Istvan Teglas

Scenografia: Mihaela Ularu

Afiş: Ana Maria Moldovan

Bonus: calendarul pieselor scrise, regizate, adaptate sau jucate de Radu Iacoban pentru luna februarie: Carpathian Garden şi BOX FM - Februarie, luna îndrăgostiţilor. De teatru.

Ana s-a întors recent de la New York, unde a fost invitată la proiecţia filmului Sunt o babă comunistă (regia Stere Gulea), în care a jucat alături de Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea. Pelicula a fost proiectată în prezenţa actorilor la cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Making Waves: New Romanian Cinema.

Ana Ularu şi Istvan Teglas joacă un cuplu “obişnuit” din epoca Facebook

Ana Ularu şi Istvan Teglas vor interpreta, vineri seară, de la ora 19:00, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14), pe lângă alte personaje, şi rolul unui cuplu modern în piesa În parc, scrisă şi regizată de Radu Iacoban.

Pe parcursul spectacolului, cei doi actori vor juca patru perechi din patru epoci diferite, în patru planuri diferite. Duminică, pe scena Godot vor urca pe rând: Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Regele Ferdinand şi Miţa Biciclista, criminalul în serie Râmaru şi Mihaela, precum şi un El şi o Ea din perioada actuală, epoca Internet-Social media-Facebook.

“El şi Ea din perioada actuală suntem noi, publicul care vine la teatru să se destindă şi să ia o gură de aer mai puţin cotidian”, spune despre ultimul cuplu de personaje regizorul şi scenaristul piesei, Radu Iacoban. “În mod normal, ei şi-ar da întâlnire prin vreun restaurant sau într-un lounge confortabil. Dar Roxana vrea ceva diferit, vrea un pic de aer şi îl găseşte în parc. Cei doi au o relaţie extraconjugală, dar chiar dacă termenul conţine în sine ceva spectaculos, interzis, sau în afara limitelor de bun simţ, treaba nu stă deloc aşa.”

“Până şi alegerile prezidenţiale au fost influenţate tot de Facebook”

Radu Iacoban consideră că lumea de azi, aşa cum se vrea în spectacol, e foarte amorţită. Roxana şi Emil, amanţi fiind, par un cuplu căsătorit de prea mult timp. Absorbiţi de responsbilităţi profesionale, ei nu mai au ce să-şi spună.

“Lumii de azi îi lipseşte mirarea, miraculosul. Singurul lucru care ne mişcă e smartphone-ul. Doar telefonul sau social media ne mai mişcă într-un mod real. Până şi votul prezidenţial a fost condus de o campanie Facebook”, râde Iacoban.

Iată un fragment din textul piesei În parc

Ea (Ana Ularu): Ieri am aflat că…(îi sună telefonul)

El (Istvan Teglas): Scuze… Alo, da. Da, pe 16 e înfăţişarea, doamnă. Şi până atunci nu prea avem ce să facem. Staţi liniştită, fiul dumneavoastră nu o să păţească nimic. Îmi cer scuze… nu pot să vorbesc acum, sunt într-o şedinţă foarte importantă. Da, da... sigur că da. Ne vedem acolo. Ora 9, sigur. O zi bună, o zi… la fel… Aşa, ieri ai aflat că ce?

Ea: (îi sună ei telefonul): Scuze… Alo? Da, ora 19, sigur. Nu, proiectul e aproape gata… mai avem de adăugat un logo mai bun şi nu ne-am hotărât încă la culoare… da… între albastru şi turcoaz… Da, aşa mă gândeam şi eu. La birou, exact, exact… La revedere…

El: (îi sună telefonul) Trebuie neapărat să răspund… (se ridică şi merge undeva mai în spate. În timp ce el vorbeşte la telefon, ea se uită în al ei şi navighează pe net) Ce e tati, ce s-a întâmplat? Te-a... ce? Te-a lovit? Când s-a întâmplat asta? Aha, aha… da, stai liniştit! Nu, nu plânge, nu… te-a lovit cu mingea tati, o să-ţi treacă… Da, vine mami în juma de oră şi te ia de-acolo, da… (...) Te iubeşte tata….

(Spre ea) Mai poţi aştepta două minute?

Ea: (uitându-se în telefon) Da, sigur, no problem. E bine?

El: (tastează pe telefon, sună, intră căsuţa vocală): Da, e bine. Tre s-o sun pe maică-sa. Alexandra, sunt eu, Emil. Du-te mai repede la şcoală şi ia-l pe Carol. S-a lovit la ora de sport. Sună-mă cât poţi de repede.

Ea: Băi, dacă trebuie să pleci, nu e nici o problemă, să ştii.

El: Stai liniştită… Mai dau un telefon şi gata. Alo? Bună ziua, Emil Alexandrescu sunt, tatăl lui Carol. Doamnă, cum e posibil să-i lăsaţi pe copii să-şi spargă capetele la ora de sport? Nu, am vorbit cu el acum cinci minute şi mi-a zis că s-a lovit rău de tot. Da… da… Păi, ar fi bine să nu fie grav, pentru că altfel vă dau în judecată pentru neglijenţă… Da, sunt calm, doar că… Da, o să vină Alexandra să-l ia în jumatate de oră. Bine, bine. La revedere… (Spre ea) Aşa, scuze, deci ce ziceai?

Ana Ularu

Scurtă biografie

Ana Ularu şi-a început cariera la vârsta de 9 ani, debutând în trei co-producţii româno-franceze pentru televiziunea M6. Primul rol în treatru a venit la 15 ani, alături de Ştefan Iordache, în "Lolita", spectacol în regia Cătălinei Buzoianu. A lucrat atât cu regizori consacraţi, cât şi cu reprezentanţi ai noului cinema românesc.

În ultimii ani, Ana a câştigat numeroase premii cu rolul Matilda din filmul Periferic, printre care prestigiosul Premiu pentru Cea mai buna actriţă la Festivalul de Film de la Salonic, Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă din România (2012), şi trofeul Boccalino, oferit de criticii elveţieni de la Festivalul de Film de la Locarno (2012).

Ana Ularu a fost selecţionată în programul „Shooting Stars“, la Festivalul de Film de la Berlin, program care îi reuneşte şi promovează pe cei mai buni zece tineri actori europeni.

Au urmat roluri principale în producţii internaţionale mult-aşteptate de public, inclusiv în serialul Familia Borgia, difuzat de HBO, producţia Showtime avându-l cap de afiş pe Jeremy Irons.

Din filmografia Anei amintim Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) şi Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).

Rolurile principale din Sunt o babă comunistă (2013), în regia lui Stere Gulea, şi din O vară foarte instabilă (2013), în regia Ancăi Damian sunt cele mai recente apariţii în producţii româneşti.

În toamna aceasta o puteţi vedea pe Ana pe marile ecrane în Serena, în regia câştigătoarei de Oscar, Susanne Bier, unde Ana Ularu joacă alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence.

Istvan Teglas

Scurtă biografie

Istvan Teglas a absolvit în 2004 Universitatea de Artă Teatrală, secţia Actorie, la Târgu Mureş. Este actor şi dansator. Primul rol l-a jucat în clasa a doua, la un bal mascat. Era rolul unui lup.

Dintre spectacolele recente în care a jucat Istvan amintim:

Furtuna, la Teatrul Naţional, alături de Ion Caramitru

Revizorul, la Teatrul Naţional, cu Mihai Constantin, Marius Manole, Claudiu Bleonţ

Două liniuţe, la Godot Cafe-Teatru, în regia Liei Bugnar, alături de Marius Manole, Medeea Marinescu, Cătălin Balbliuc.

Cele mai importante spectacole ale sale sunt:

- Evantaiul, de Carlo Goldoni, regia: Csaba Kiss - Teatrul Studio, Budapesta (Ungaria)

- Paraziţii, de Marius von Mayenburg, regia: Sorin Militaru - Teatrul 74, Târgu-Mureş

- Bal, spectacol de teatru dans, regia: Yvette Bozsik (Ungaria) - Teatrul Naţional de Operetă, Bucureşti

- O vară fierbinte pe Iza, regia: Mihai Măniuţiu, coregrafia: Vava Ştefănescu - Teatrul Naţional, Cluj Napoca

- Logodna, spectacol experimental, regia: Anca Mihuţ, Opera Naţională, Bucureşti

- Urban Kiss, spectacol de teatru-dans, regia şi coregrafia: Răzvan Mazilu, Teatrul Naţional de Operetă

- Corp şi anti-Corp, spectacol de mişcare, regia şi coregrafia: Andreea Novac

Scurtă biografie Radu Iacoban - actor, regizor, scenarist

Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secţia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producţii underground.

În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.

Radu Iacoban a regizat patru spectacole de teatru. Cele mai recente sunt Carpathian Garden, care este totodată şi primul text scris de el, şi În parc, de la Godot Café-Teatru. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinereţea noastră.

BOX FM - se joacă tot la Godot Cafe-Teatru - este cel de-al treilea text al său. Pe Radu Iacoban îl mai puteţi vedea jucând în Derapaje, un one man show regizat de Iris Spiridon, după un text de Neil LaBute.

Anul trecut, alături de Amalia Enache, a prezentat Gala Premiilor Gopo.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații