• Piesă de teatru
Autor:
Martin McDonagh
Scenariu:
Cătălin Manea
Regizor:
Ion Florin Grigoraş
Distribuţie:
Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu, Tudor Andronic
Prezentare

Patru tineri absolvenţi dau strălucire unui text dur şi captivant! Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic revin pe scena de la Godot Café Teatru cu “Omul-pernă”, piesa ce le-a adus Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala UNATC şi premiul “Rampa de lansare” în cadrul FNTi.“Omul-pernă” de Martin McDonagh este o dramă întunecată care se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat. Piesa începe într-o cameră de interogatoriu a unei secţii de poliţie, în care doi ofiţeri, Tupolski si Ariel, interoghează un om pe numele său Katurian, în legatură cu nişte crime recente ce au avut ca victime copii.

Katurian este scriitor, autorul unor poveşti şocante. Unele dintre ele prezintă în mod explicit moartea unor copii, modalităţile în care aceştia mor fiind identice cu cele prezentate în poveştile lui Katurian. De asemenea, poliţiştii îl interoghează şi despre fratele sau Michal, care este prezentat ca fiind o persoana ce “se prinde mai greu”. Pe parcursul interogării, Katurian este forţat să explice mai multe poveşti scrise de el, despre care poliţiştii cred că au legatură directă cu crimele.“Echipa de tineri actori, proaspăt absolvenţi ai UNATC, răspunde cu succes acestei scheme dramatice care trece dincolo de orice tentativă de moralizare şi avertisment social”, după cum afirmă critica de specialitate.

Având ca temă un subiect extreme de actual, violenţa, “Omul-pernă” este un spectacol independent de success, stârnind interesul publicului din toată ţata. Piesa a mai fost jucată la Sibiu, Ploieşti, Târgu Jiu, Focşani, Câmpina, Buzău şi în mai multe locuri din Bucureşti.”Omul-Pernă” de Martin McDonagh
Vineri 20.02.2015 - Godot Café Teatru (www.godotcafeteatru.ro)
O producţie UNATC - Promoţia 2010-2013 / Clasa Prof. univ. dr. Adrian Titieni

Distribuţia:
KATURIAN - Rareş Andrici
TUPOLSKI - Cosmin Dominte
ARIEL - George Lepădatu
MICHAL - Tudor Andronic

Regia: Ion Florin Grigoraş
Traducere: Ionuţ Grama
Scenografia: Cătălin Manea
Foto Video & Sound: Florina Dumitrache
Light design: Andrei Raicu
Sound design: Alexandru Bădeliţă

Durata: 2h
Preţ bilet: 25 lei

 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații