• Piesă de teatru
Prezentare

Şapte personaje, şapte destine, o poveste de dragoste înfiripată într-un bar dintr-un sătuc spaniol într-un regal de muzică, teatru şi dans. Spectacolul Ştii ce-am făcut în America? urcă pe scena ARCUB, vineri, 8 mai, începând cu ora 19:00. Julie Mayaya, Anda Dimitriu, Filip Ristovski, Raluca Stoica, Adrian Rădulescu, Gabriel Nedea şi Andreea Tănăsuică îşi dau o nouă întâlnire cu publicul bucureştean la Sala ARCUB din strada Batişte 14.

Amintind de Broadway-ul american, dar şi de spectacolul muzical european, trecând de la coregrafia specifică dansului de cabaret la cea de jazz şi de la step la dansul contemporan, spectacolul muzical Ştii ce-am făcut în America? se construieşte pe un fir narativ susţinut de versurile melodiilor şi de replicile actorilor. Muzicienii joacă teatru, actorii şi dansatorii profesionişti cântă live şi toţi laolaltă, fără deosebire, dansează într-un spectacol fermecător şi romantic recomandat tuturor celor care iubesc muzica şi artele frumoase.

Ştii ce-am făcut în America? este o producţie semnată de Roxana Priceputu, în regia binecunoscutei Mălina Andrei şi reprezintă un spectacol muzical inedit în care piese celebre din repertoriul internaţional sunt readuse pe scenă de actori, cântăreţi şi dansatori tineri, frumoşi, talentaţi şi carismatici. Dacă Mălina Andrei are o experienţă vastă în proiecte de dans şi teatru, Roxana Priceputu, în schimb, este un om de televiziune care a păstrat dragostea pentru teatru din experienţa de copil de culise a Teatrului Dramatic “Maria Filotti”din Brăila.

Protagonistele spectacolului, Julie Mayaya şi Anda Dimitriu, cunoscute publicului din show-ul de televiziune “Vocea României” în ipostazele de câştigătoare, respectiv finalistă, interpretează piese foarte complexe (în original de Aretha Franklin, Amy Winehouse sau Alicia Keys) în timp ce au de susţinut rolurile principale ale piesei, mai ales că se află la prima experienţă de acest gen. Pe lângă vocea ei specială care a impresionat o ţară întreagă, prin acest proiect Julie Mayaya dovedeşte un deosebit talent actoricesc. “Am avut mari emoţii la început, când am aflat că pe lângă faptul că trebuie să cânt, aveam de interpetat un rol, şi asta în timp ce… dansam!”, spune Julie. Pe de altă parte, Anda Dimitriu interpretează un personaj negativ pe care l-ar fi detestat din răsputeri în viaţa reală. “Pe Roxie o definesc cel mai bine nestatornicia, superficialitatea, nonşalanţa. La început nu mă regăseam deloc. Mi-a luat ceva timp să înţeleg că, de fapt, Roxie este doar o altă latură de a mea, care însă “doarme” mărturiseşte Anda.

Filip Ristovski interpretează personajul principal masculin, nehotărât şi irezistibil atras de toate farmecele feminine. Actor de profesie, Filip Ristovski uimeşte mai ales cu vocea sa şi cu talentul poliglot nativ prin interpretările muzicale în limbile spaniolă sau engleză destul de solicitante şi complexe pentru experienţa unui tânăr actor.

Raluca Stoica are o vastă experienţă în teatru, muzică şi dans. Pasionată de jazz şi step, cu o frumuseţe delicată şi o siluetă de invidiat, Raluca Stoica interpretează un personaj fermecător şi seducător, care printr-o întâmplare nefericită, ajunge de sub lumina reflectoarelor celebrităţii direct în anonimatul micului sătuc spaniol.

Adrian Rădulescu este atât de tânăr încât scade drastic media de vârstă a echipei, dar în egală măsură talentat şi ambiţios. În plină formare muzicală, fiind student la Conservator, este foarte pasionat de teatru aşa că se integrează perfect în distribuţia spectacolului.

Andreea Tănăsuică este mica eroină a spectacolului, recuperând în numai două săptămâni cele cinci luni de repetiţii ale colegilor ei. Are doar 18 ani, un metru şaizeci, este campion naţional la dans şi provine din pepiniera de talente al lui Mihai Petre.

Gabriel Nedea a acceptat cu bucurie provocarea de a juca în muzicalul Ştii ce-am facut în America? formând un cuplu talentat cu Andreea Tănăsuică şi este, de asemenea, campion naţional la dans. Gabriel Nedea face dans de 18 ani, a jucat ca dansator în serialul “Cu un pas înainte”, fiind totodată şi antrenor.

Spectacolul Ştii ce-am făcut în America? a avut premiera în data de 22 decembrie 2014 în faţa a 300 de spectatori curioşi la începutul spectacolului, bucuroşi şi entuziasmaţi la final, care au fredonat cu încântare melodiile, au zâmbit mult, au empatizat cu trăirile personajelor şi au răsplătit cu aplauze îndelungate punerea în scenă, dansul, culoarea, frumuseţea şi entuziamsul tineresc al actorilor. Celelalte trei spectacole de până acum s-au jucat în Bucureşti cu sala plină, drept pentru care echipa de producţie plănuieşte organizarea unui turneu până la finele acestui an.

Mălina Andrei, Regizor: “Să-ţi propui realizarea unui spectacol de acest gen, mai ales când eşti conştient şi, cu umilinţă spun, cât de cât avizat, în ceea ce presupune din toate punctele de vedere acest lucru, este o nebunie în peisajul actual în care toata lumea aleargă după un câştig imediat şi fără prea mare efort, dar este o nebunie frumoasă în care am crezut şi voi crede mereu. Am încercat echipei cu care am lucrat să insuflu dragostea pentru valoare indiferent de cât de multă muncă ar presupune realizarea unui asemenea obiectiv. Am crezut de la început în potenţialul colegilor mei şi-mi pare bine că am reuşit să mergem până la capăt împreună, să fim uniţi, să ştim pentru ce facem ceea ce facem pe scenă, să ne iubim şi să ne bucurăm de marele privilegiu de a putea oferi celor din jur din munca şi dragostea noastră.”

Roxana Priceputu, Producător: “Simt că am renăscut prin acest proiect. Nu mi-am imaginat că echipa va face o treabă atât de minunată. Mă bucur că i-am întâlnit şi sper că acest proiect original va primi recunoaşterea pe care o merită. Publicul trebuie încurajat să privească şi să primească spectacole muncite, construite cu minuţiozitate şi profesionalism, de către artişti tineri, talentaţi şi ambiţioşi. Este ceea îşi propune spectacolul Ştii ce-am făcut în America? De aceea, sunt încântată când suntem primiţi cu prietenie şi căldură pe scene importante, reprezentative pentru genul dramatic, cu acest spectacol de teatru independent.”

Izabela Rudolf, Producător Revolver: “De mai bine de 15 ani Revolver promovează artele şi cultura, încurajează debutul artistic, produce şi sprijină iniţiative de teatru independent. De Roxana Priceputu ne leagă o prietenie de o viaţă, aşa că am primit cu încântare acest parteneriat de cursă lungă.”

 

Fişa tehnică:

Distribuţia // Julie Mayaya, Anda Dimitriu, Filip Ristovski, Raluca Stoica, Adrian Radulescu, Gabriel Nedea, Andreea Tănăsuică

Regia şi coregrafia // Mălina Andrei

Scenariul // Ileana Răducanu

Scenografia // Delia Ristovski

Lumini // Dan Bujor

Costume // Mirela Pellegrini, Angi Dumitrescu

Foto afiş // Adi Stoicoviciu

Marketing&PR // Revolver

Producător // Roxana Priceputu

Durată 1h 10’

 

Partener: Revolver

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Azzara by Mirela Pellegrini, Piperea şi Asociatii, Makeup Forever, Scena Showdance, Fullboxmusic, ARM, Outwear, Bigotti, MeliMelo, Neofashion, Compania Aeroporturi Bucuresti, Carmen Ioniţă Events by Carmen Ioniţă, Tailor’s Exclusive.

Parteneri media: Magic FM, Blitz TV, Oops Media

 

Contact:

Roxana Priceputu // Producător // 0744 667 889

Facebook // "Stii ce-am facut in America?"

 

Vineri, 8 mai, de la ora 19:00, la Sala ARCUB din Bucuresti, Str. Batişte nr. 14

Bilete disponibile la Casa de bilete a Sălii ARCUB şi online pe Eventim.ro, Bilete.ro, MyTicket.ro, Biletfan.ro – Metrou Unirii.

Preţ bilet: 40 lei. Elevi, studenţi şi pensionari 30 lei.

 

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații